Siirry suoraan sisältöön

Hoivakotien asukkaiden arkea piristetään lahjoitusrahoilla

24.8.2020

Oulun kaupunki saa lahjoituksia ja testamentteja, joilla mahdollistetaan erilaisia tapahtumia ja hankintoja asiakkaiden ja asukkaiden virkistystoimintaan. Jaettava avustussumma vaihtelee vuosittain. Viime vuonna lahjoitusrahastoavustuksia jaettiin noin 90 000 euroa. Avustusten haku on jälleen käynnissä.

Avustukset käytetään asiakkaiden ja asukkaiden hyväksi.

”Asukkaat saavat avustuksen myötä jotakin normaalista poikkeavaa ohjelmaa arkeensa”, kertoo asiantuntija Tuija Puhakka.

Kiimingin Jaarankartanon asukkaat ovat retkeilleet Koitelissa. Kuva Anna Saarela.

Avustukset tulevat valtiolta ja lahjotusrahaston pääoman koroista. Edesmenneen oululaisen testamentissa tai lahjoituksessa voi olla tarkastikin määritelty, mihin tarkoitukseen rahat toivotaan käytettävän.

”Valtio jakaa avustukset edesmenneen oululaisen jäämistöstä, jolla ei ole lakiperusteisia perillisiä. Osa rahoista on testamentattu lahjoittajan toiveen mukaan suoraan yksikölle. Viimeisin kohdennetulla avustuksella hankittu on Hiirosenkodille asukkaiden aistihuone”.

Avustuksia voi hakea kaupungin omien yksiköiden lisäksi yhteisöt ja rekisteröimättömät yhdistykset. Hakemukset käsitellään ja avustuksen myönnetään kahdesti vuodessa. Keväällä hakemuksia tuli noin 60.

”Avustussummat vaihtelevat hakijajoukon mukaan. Pääsääntöisesti on avustettu noin 25 eurolla asukasta kohden”, Puhakka toteaa.

Retkiä, tapahtumia ja esiintyjiä piristämään asukkaita

Lahjoitusrahat ovat mahdollistaneet aistihuoneen lisäksi monenlaista virkistystoimintaa Hiirosenkodin asukkaille.

”Olemme vierailleet asiakkaidemme kanssa Liminganlahden luontokeskuksessa, Ainolanpuistossa, Kierikkikeskuksessa ja kokeneet Kansallisteatterin kiertuenäyttämön esityksiä ja Madetojan musiikkilukion Tiernapoika esiintymisiä, listaa Hiirosenkodin askartelunohjaaja Kristiina Rajala.

Hiirosenkotiin rakennettiin lahjoituksena saadulla rahalla aistihuone. Kuva: Kristiina Rajala.

Lahjoitusrahaston hakuohjeet löytyvät kaupungin verkkosivuilta www.ouka.fi/lahjoitusrahasto. Hakemuslomakkeita saa myös osoitteesta: Oulu10, Torikatu 10 ja muista Oulu10-palvelupisteistä.

Hakemukset tulee jättää maanantaihin 31.8.2020 klo 15.30 mennessä.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Hevosvaunut pihalla
Lahjoiturahaston avustuksella on rahoitettu myös Turkan Ratsurinne -tallin hevosajelut Hiirosenkodilla.

Lue myös

Lue lisää aiheesta