Siirry suoraan sisältöön

Historialliset aluevaalit ovat käsillä – Mun Oulu on julkaissut ehdokkaiden vaalikirjoituksia

10.1.2022

Suomen historian ensimmäiset aluevaalit käydään tammikuussa. Ennakkoäänestys käynnistyi 12. tammikuuta ja varsinainen vaalipäivä on 23. tammikuuta. Mun Oulu verkkolehti julkaisee ehdokkaiden mielipidekirjoituksia.

Tammikuussa pidettävissä vaaleissa valitaan aluevaltuustot hyvinvointialueille. Tähän asti kuntien vastuulla on ollut sosiaalihuollon, terveydenhuollon ja pelastustoiminnan järjestäminen. Jatkossa niistä vastaavat hyvinvointialueet. Hyvinvointialueella on itsehallinto, ja ylintä päätösvaltaa alueen asioissa käyttää aluevaltuusto.

Aluevaaleissa on kyse tärkeistä, jokaisen arkea koskevista asioista. Aluevaaleissa valitut valtuutetut päättävät hyvinvointialueiden lähipalveluiden järjestämisestä vuoden 2023 alusta alkaen. Asuinpaikkasi määrittelee, minkä hyvinvointialueen ehdokasta voit äänestää.

Hyvinvointialueita on 21. Helsinkiläiset eivät äänestä aluevaaleissa, koska Helsingissä sosiaali- ja terveydenhuollosta sekä pelastustoimesta vastaa jatkossakin kaupunki. Sosiaali- ja terveydenhuollon uudistus ei koske myöskään Ahvenanmaan maakuntaa.

Mun Oulun vaalikirjoitukset.

Lisätietoja aluevaaleista.

Ehdokaslistat on nähtävillä kunkin puolueen kotisivuilla.

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.

Liittyvät sisällöt

Lue myös