Siirry suoraan sisältöön

Hirsirakenteisia vuokrarivitaloja rakenteilla Oulun Korvenkylään

25.8.2021

Korvenkylän asuinalueelle on rakenteilla uusia vuokra-asuntoja, jotka valmistuvat lokakuun 2021 lopussa. TA-Yhtiöt rakennuttaa osoitteeseen Korvenkyläntie 6 hirsirakenteisia rivitaloja, joihin tulee kaikkiaan 21 vuokra-asuntoa. Asuntoihin voi nyt hakea asukkaaksi.

Korvenkylän asuinalue sijaitsee noin yhdeksän kilometriä Oulun keskustasta koilliseen, Kuusamontien läheisyydessä. Talojen ulkoseinät ja julkisivut toteutetaan kokonaisuudessaan luonnonmukaisesti hirsirakenteisina.

”Kyseessä on niin sanottu hybridikohde, jossa betonirakentamisen ja hirsirakentamisen hyödyt on yhdistetty. Hirsi on terveellinen ja ekologinen rakennusmateriaali, jonka hiilijalanjälki on pieni myös kestävän tuotannon takia. Välipohjat ja huoneistojen väliset seinät ovat kuitenkin betonirakenteisia, jolla vastaavasti saavutetaan hyvä ääneneristävyys”, TA-Yhtiöiden aluejohtaja Jouni Rautiola kertoo.

Lämmitysmuotona on maalämpö. Huoneistoissa on vesikiertoinen patterilämmitys ja kosteissa tiloissa vesikiertoinen lattialämmitys. Jokainen huoneisto on varustettu huoneistokohtaisella sähkön- ja vedenmittauksella.

Yleishyödyllisiä vuokra-asuntoja

Rivitaloja on kaikkiaan neljä: kaksi yksikerroksista ja kaksi kaksikerroksista rivitaloa. Asunnot ovat kaksioita eli 50,5-51 neliötä, kolmioita 66,5-79 neliötä sekä neljän huoneen asuntoja 89 neliötä. Kaikissa asunnoissa on oma sauna ja terassi. Hakuaika Korvenkyläntie 6:n vuokra-asuntoihin on alkanut ja jatkuu 6. syyskuuta saakka.

Asunnot ovat valtion tukemia niin sanottuja yleishyödyllisiä vuokra-asuntoja, joten asukasvalinnassa otetaan huomioon hakijan asunnontarve, varallisuus ja tulot. Asukasvalinnat tehdään hakuajan päätyttyä.

Jokaiselle asunnolle on kylmä varastotila asunnon yhteydessä sekä lämmin irtaimistovarasto yhden taloista päädyssä. Autoille on autokatospaikkoja, ja asukkaiden käyttöön tulee yhteinen leikki- ja oleskelualue. Kiinteistö on savuton. Rakennuskohteen pääurakoitsijana toimii Rakennusyhtiö Observo Oy ja arkkitehtisuunnittelusta on vastannut Arkkitehtitoimisto Veli Karjalainen Oy.

TA-Yhtiöt on valtakunnallinen asuntojen omistaja ja rakennuttaja, jolla on omistuksessaan noin 19 000 asuntoa, joissa asuu noin 36 000 asukasta. TA-Yhtiöiden asunnot ovat pääosin asumisoikeus- ja vuokra-asuntoja. TA-Yhtiöt on toteuttanut viime vuosina vuosittain noin 1 000 uutta asuntoa pääkaupunkiseudulle ja muihin Suomen kasvukeskuksiin. Espoon päätoimipisteen lisäksi TA-Yhtiöillä on toimipisteet Helsingissä, Vantaalla, Turussa, Lahdessa, Hämeenlinnassa, Tampereella, Jyväskylässä, Kuopiossa, Oulussa ja Kittilässä.

Lisätietoja asunnoista ja hakemisesta löytyy täältä. Asuntoja voi hakea täyttämällä sähköisen hakemuksen osoitteessa ta.fi/vuokrahakemus.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Korvenkyläntie 6 rakennettavien vuokratalojen havainnekuva. Kuva: Arkkitehtitoimisto Veli Karjalainen Oy

Lue myös

Lue lisää aiheesta