Siirry suoraan sisältöön

Hintan koulu verkkokaupan pioneerina – pyörittäminen osana yrittäjyyskasvatusta

31.8.2020

Hintan koulu avasi hiljattain Hintta Design -verkkokaupan, josta voi ostaa oppilaiden suunnittelemia ja tekemiä kaula- ja korvakoruja. Tuotto käytetään koko koulun hyväksi.

Hintan koulu on avannut elokuun 24. päivänä ainutlaatuisen nettikaupan, jossa myydään oppilaiden suunnittelemia ja tekemiä kaula- ja korvakoruja. Verkkokauppaa ylläpitää Hintan koulun vanhempainyhdistys, vaikka sitä käytännössä pyörittävät yrittäjyyskasvatuksen valinnaiskurssin 5.-6.-luokkalaiset. Oppilaat ottavat tilaukset vastaan ja lähettävät tuotteet tilaajille.

Verkkokaupan tulot käytetään koko koulun hyväksi. Tuloilla on tarkoitus kustantaa esimerkiksi koulun lasketteluretkiä.

Korut käsityönä

Luokanopettajat Maikki Manninen ja Pekka Pöyhtäri ovat rakentaneet verkkokauppa-alustan. He ovat myös opettajina olleet mukana korujen muotoiluprosessissa alusta saakka. Maikki Manninen on aloittanut elokuun alusta sivistys- ja kulttuuripalveluiden ICT-kehittäjäopettajana, mutta vetää edelleen Hintan koulussa yrittäjyyskasvatuksen valinnaiskurssia 5.-6.-luokkalaisille.

Oppilaat ovat itse suunnitelleet ja tehneet korut. Koruja on myyty esimerkiksi koulussa vierailleille sekä Nuorten Putiikki Nupussa Valkeassa.
"Verkkokauppa on Suomessa ainutlaatuinen. Meillä ei ole ainakaan tiedossa, että vastaavaa olisi missään muussa koulussa", Maikki Manninen kertoo.

"On kyllä hienoa, että nyt ollaan jo näin pitkällä, että korut ovat verkkokaupassa myynnissä", koruprojektissa alusta asti mukana ollut Manninen iloitsee.

Ostospaikka löytyy: www.hinttadesign.fi

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Hintta Design löytyy verkosta. Kaikki korut valmistetaan oppilaiden käsityönä. Kuva: Carita Forsman

Lue myös

Lue lisää aiheesta