Hiihtolomavinkki: tutustu mobiilireitin avulla Oulun taidemuseon ulkoveistoksiin

Kännykkäsovellus ohjaa sinut taideteosten äärelle. Reitille pääsee mukaan mistä kohtaa tahansa. Kuva: Luuppi

Kulttuuri

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Olit sitten ensikertaa Oulussa tai jo tutuissa maisemissa, Oulun taidemuseon ulkoveistosreitti kuljettaa sinut läpi kuvankauniin Oulun kaupungin, samalla Oulun julkiseen taiteeseen ja maamerkkeihin tutustuttaen. Anna hetki taiteelle ja hyppää rohkeasti mukaan.

Reitistä voi nauttia yksin tai yhdessä, mihin vuoden- ja vuorokauden aikaan tahansa. Reitin pituus on noin 4,5 kilometriä ja se on helppokulkuinen. Toki on huomioitava mahdolliset talven aiheuttamat haasteet keliolosuhteissa ja teiden liukkaudessa.

Reitin äärelle avittaa CityNomadi-sovellus, jonka avulla löytyy reitin varrelta infoa taiteesta sekä pieniä tehtäviä, joihin voit halutessasi osallistua.

Tutustumisen voi myös aloittaa reitin miltä kohteelta tahansa ja kiertää haluamassa järjestyksessä. CityNomadi on Suomessa kehitetty karttasovellus. Nomadi-reittejä löytyy ympäri maailmaa – aina kaupunkiympäristöistä luonnon rauhaan. Reittiä ylläpitää Oulun taidemuseo.

Näin pääset reitille:

1) Lataa älypuhelimeen ilmainen Nomadi-sovellus sovelluskaupasta tai CityNomadin kotisivuilta. Sovelluksen käyttö ei vaadi rekisteröitymistä.

2) Kirjoita sovelluksen hakukenttään Oulun taidemuseo ja valitse Poikkea polulle! -reitti. Anna sovellukselle lupa käyttää sijaintitietojasi, jotta näet oman sijaintisi suhteessa teoksiin ja kierrettävään reittiin.

3) Älylaitteellesi avautuu kartta, jonka reittiä seuraamalla pääset tutustumaan ympäristöösi uudella tavalla. Reitin varrelle on merkitty julkisia veistoksia sekä muutama muu kohde. Lisätieto kohteista aukeaa kuvaketta painamalla ja ohjeita seuraamalla.