Siirry suoraan sisältöön

Hiihtokausi alkanut Oulun pääreitistöillä vapaan tyylin luisteluhiihdolla

2.12.2021

Hiihtoniilojen iloksi kausi alkaa pikkuhiljaa päästä vauhtiin. Tällä hetkellä luisteluhiihtäminen on mahdollista lähes kauttaaltaan Oulun hiihtolatujen pääreitistöillä. Hiihtokeskuksissa ja muilla pääreiteillä pohjatyöt on aloitettu.

Pohjatöiden käynnistyttyä hiihtoladuilla kulkeminen on sallittua ainoastaan suksilla. Nykyisellä lumimäärällä latujen ajoon ei vielä päästä. Alikulkujen lumetus on kesken, joten niiden kohdalla pyydetään noudattamaan erityistä varovaisuutta.

Oulun kaupungin hallinnoimat ladut merkitään latujen kunnossapitojärjestelmään avatuiksi sitten, kun hiihto-olosuhteet ovat vakiintuneet ja hiihtäminen kullakin ladulla todettu turvalliseksi. Hiihto-olosuhteiden turvallisuus sisältää muun muassa alikulkujen lumetuksen ja riittävän lumen määrän ladulla muutoinkin.

Vaikka latua ei olisikaan merkitty kunnossapitojärjestelmään avatuksi, siellä saa kuitenkin hiihtää. Hiihtäminen tapahtuu tuolloin omalla vastuulla. Oulun kaupungin hallinnoimia hiihtolatuja on noin 300 kilometrin verran. Hiihtolatuja työstävät useat urakoitsijat.

Jääli-Hönttämäki -latuyhteys on poikki tulevan talven Polvikankaantien ja Kappatien väliltä alueen rakennustöiden vuoksi. Liikuntapalvelut pyrkii pitämään ladun muuten hiihtokunnossa. Nykyiselle kuntoradalle rakennetaan uusi silta, Kievarinreitin ylikulkukäytävä.

Lisätietoja kaupungin laduista tästä linkistä.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Tällaiseen perinteisen tyylin hiihtoniiloon harvemmin ladulla törmää, mutta ainakin vapaan tyylin suksijoiden kausi on jo pääsemässä täyteen vauhtiin. Kuva: arkisto/Minna Mäki-Heikkilä

Lue myös

Lue lisää aiheesta