Siirry suoraan sisältöön

Hieta huhuilee – saari supattaa -ryhmät kutsuvat oululaisia aistimaan saaren alkavaa syksyä taiteen keinoin

24.8.2021

Hietasaari on suosittu oululaisten ja vierailijoiden virkistysalue – vihreät keuhkot lähellä kaupungin keskustaa. Hietasaaressa on vielä luonnontilassa olevaa kaupunkiluontoa, joka mahdollistaa monipuolisia näyttämöjä myös taidekokemuksille ja -teoille.

Lempeä Kontio Lehdossa -työryhmä kutsuu lähiluontoretkelle elämyksellisiin taidetyöpajoihin sekä kaikenikäisten taidepiknikiin kokemaan Hietasaarta kaikin aistein.

”Mitä saari sinulle supattaa? Mikä sinut pysähdyttää, mikä puhuttelee, mikä liikuttaa?”, kysellään Hietasaaren Holstinpuistossa 30. elokuuta ja 2. syyskuuta välisenä aikana.

Osallistujille maksuttomissa työpajoissa aistitaan saareen hiipivää syksyä klovnin avoimella katseella ja syanotypiakuvia vedostamalla. Saari supattaa -taidepajassa osallistuja voi kertoa itselleen tärkeän viestin taideteolla.

Taidepiknikin ohessa voi rentoilla riippumattometsässä, osallistua satupolkuun tai rakentaa oman luontomobilen. Hiljaisessa metsädiscossa tanssitaan joko korvanapeista yhdessä kerätyn soittolistan tahdissa tai vaikka syystuulta kuunnellen.

Jokainen kohdataan omana itsenään

Lempeä Kontio Lehdossa -työryhmän jäsen Katja Lehtola asuu Hietasaaressa, Pirjo Lempeä ja Riikka Kontio naapurisaarissa ja arjessaan he ihailevat ja inspiroituvat saarten pienistä ja suurista ihmeistä.

Hieta huhuilee, saari supattaa -tapahtumissa noudatetaan turvallisemman tilan periaatetta. Herkistyminen, pysähtyminen, aistiminen ja luominen toteutuvat paremmin silloin, kun jokainen tulee kohdatuksi omana itsenään, eikä kenenkään tarvitse pelätä syrjintää tai häirintää.

Suurimpaan osaan ohjelmasta voi osallistua esteettömästi. Tapahtumapaikkana on niitty, joka voi olla vaikeakulkuinen pyörätuoleille. Hieta huhuilee saari supattaa -tapahtuma on osa Valveen kaupunginosataiteilijahanketta. Videokooste viikosta julkaistaan myöhemmin ValveLivessä.

Ilmoittautuminen, tarkemmat aikataulut ja pajakuvaukset julkaistaan 19. elokuuta osoitteessa: https://lempeakontio.fi/

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Kuva viime kesäkuulta, jossa kokeiltiin vanhojen valokuvien jalovedostustekniikkaa.

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta