Siirry suoraan sisältöön

Herkut, kukat ja yhdessäolo kuuluvat äitienpäivään!

8.5.2021

Yhteinen päivällinen, katettu iltapäiväkahvi, luontoretki tai vaikkapa elämyslahja. Oulun Matkailuneuvonta ja VisitOulu keräsivät vinkkejä äitienpäivän viettoon.

Lähiluonto on läsnä joka paikassa. Koronaturvallinen ja helppo tapa on pakata reppuun äidin lempiherkut, kiikarit ja varalta muutama nuotiopuu ja viettää yhdessä laatuaikaa jollakin Oulun seudun lukuisista lintutorneista tai ulkoilureiteistä laavuineen.

Äitienpäivä on loistava ajankohta bongailla muuttomatkalta palaavia lintuja ja keitellä kesän ensimmäiset pannukahvit nuotiolla. Tarkemmat tiedot lintutorneista ja reiteistä löydät kaupungin sivuilta.

Hemmottelua tai elämyslahjoja

Jokainen äiti kaipaa välillä hemmottelua. Äidille voi hankkia lahjakortin vaikkapa rentouttavaan saunaelämykseen. Hupisaarten kupeessa Voimalan sauna eli Luonnokas tarjoaa elämyksellisiä saunahoitoja niin yksilöille kuin ryhmille. Voimalan kevätkirppiskin on vielä avoinna lauantaina 8. toukokuuta kello 12-15.

Kylpylähemmottelua voi koko perheen voimin nauttia esimerkiksi Kylpylä Edenin altaissa tai yhdistää siihen lahjaksi myös Sokos Hotel Edenin hyvinvointiosaston hemmotteluhoitoja. Kylpylä on avoinna lauantaina ja sunnuntaina kello 10-21 rajoitetuin asiakasmäärin.

Aktiviteettipuolella voi äidin yllättää vauhdikkaalla visiitillä Nallikarin Zippline-vaijeriliukuun lauantaina 8. toukokuuta. Myös Raksilan seikkailupuisto Huikia polkaisee kauden käyntiin sopivasti äitienpäiväviikonloppuna eli seikkailunhaluisille äideille on tarjolla jännittäviä kiipeilyhetkiä yläilmoissa.

Lisäksi voi myös selata VisitOulun Elämysten Olohuoneen tarjontaa ja buukata äidille jonkun tarjolla olevista ikimuistoista elämyksistä Oulusta tai lähiseudulta. Niitä ideoista voi nauttia myös vaikka koko perheen voimin.

Esimerkkeinä vaikkapa käsityöpaja TaitoShop tai perinteinen 1800-luvun naisten saunavuoro Raahessa Langin kauppahuoneella, tunnelmallinen yöpyminen lasikattosviitissä Syötteellä tai kokkauskurssi Vihiluodon kodalla.

Äitienpäivänä syödään hyvin

Äitienpäivän menu löytyy Oulun ravintoloista, kuten Harald, ravintola Nallikari tai Edenin ravintola Maisema. Lisäksi ravintola Oskarin Kellari tarjoaa mukaan haettavan äitienpäivän herkkupaketin tai sitten menun paikan päällä syötäväksi.

Äitienpäivän iltapäiväkahvit voi nauttia esimerkiksi Koivurannan kahvilassa ja yhdistää siihen vaikka saunomisen ja poreammeessa rentoutumisen Koivurannan saunalautan yleisellä vuorolla.

ChocoSomnialta voi myös tilata äidille jälkikäteen käsintehdyn suklaan postitse tai jopa valita kotiintoimituksen suklaalle ja kauniille kukkakimpulle kera serenadin soittajan. Jokainen päivä voi olla äitienpäivä!

Lisää vinkkejä VisitOulun sivuilta.

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.

Lue myös

Lue lisää aiheesta