Siirry suoraan sisältöön

Hautausmaakierroksilla historian havinaa ja oululaisia elämäntarinoita

14.6.2021

Suositut hautausmaakierrokset saavat jatkoa tänäkin kesänä Oulujoen hautausmaalla sekä Intiössä Oulun hautausmaalla. Osallistuminen on täysin maksutonta, ja kierrokset toteutetaan säästä riippumatta.

Kierrosten henkilömäärää rajoitetaan, jotta turvaväleistä voidaan huolehtia. Siksi osallistujien on ilmoittauduttava ennakkoon soittamalla numeroon: 040 509 5796.  Intiön osalta ilmoittautumisia otetaan vastaan kierrosta edeltävään perjantaihin saakka. Mukaan saa tulla ainoastaan täysin terveenä. 

Kierrosten toteutuksesta vastaavat ammattitaitoiset oppaat, järjestäjinä toimivat yhteistyössä Oulun ev.lut. seurakunnat, Go Arctic Events ja Oulun seudun oppaat ry.

Oulujoella kierroksia järjestetään 1. heinäkuuta, 15. heinäkuuta ja 5. elokuuta. kello 17.30–18.45. Kohteena on Pohjois-Suomen ainoa puujugend-tyyliä edustava Oulujoen kirkko ja samalla tutustutaan myös Oulujoen pappilaan ja Oulujoen hautausmaahan. Lähtöpaikkana on Oulujoen kirkon ja hautausmaan pysäköintialue osoitteessa Sangintie 131. 

Intiössä koko kesä maanantaisin

Oulun hautausmaalla Intiössä kierroksia järjestetään maanantaisin 14. kesäkuusta 16. elokuuhun. Ensimmäinen lähtö on kello 17.30 ja toinen kello 19 Puistopuutarhurin talon edestä, Kajaanintie 1.

Kierrosten teemat vaihtelevat: mukana on muun muassa tarinoita oululaisista vaikuttajanaisista, merenkulun ja tervakaupan kulta-ajan suuruuksista, sodan ja rauhan sankareista sekä kulttuuripersoonista kuvataiteen, kirjallisuuden ja musiikin aloilta.

Yleisesti kierrokset keskittyvät elämäntarinoihin kunkin teeman mukaisesti, mutta kierroksen aikana tutustutaan myös hautausmaan moniin muistomerkkeihin ja kristilliseen hautausmaakulttuuriin.  Teemat löytyvät Oulun seudun oppaiden verkkosivuilta.

Suositut opastekierrokset hautausmaille jatkuvat tänä kesänä. Kuva: Oulun seurakunnat

Lue myös

Lue lisää aiheesta