Siirry suoraan sisältöön

Haussa kuvamuistoja kotikulmilta ja Suomesta kulttuuriperintökohteiden kampanjaan

15.6.2020

Suomen kulttuuriperintökohteilla on ensi kertaa mahdollisuus hakea Euroopan kulttuuriperintötunnusta. Siksi erityinen Koko Suomen kuvat -kampanja kutsuu meitä kaikkia jakamaan kuvia itselle merkittävistä kulttuuriperintökohteista.

Kampanjaan osallistuva kuva voi olla tuore tai vanhempi kuvamuisto mistä tahansa Suomesta. Myös piirrokset käyvät. Mukaan voi osallistua yhdellä kuvalla ja sen mukaan liitetyllä tarinalla.

Kuvaa valitessa kannattaa pohtia sen eurooppalaisuutta ja Euroopan arvoja kuten vapautta, demokratiaa, tasa-arvoa ja ihmisoikeuksia. Lisäksi huomionarvoisia ovat historian käännekohdat kohteessa.

Auta älylaitteetonta

Kaiken kansan valokuvakampanjaan osallistutaan Instagramissa, mutta myös sähköposti vie kuvan mukaan.

Jos tunnetko henkilöitä, jotka olisivat kiinnostuneet aiheesta, mutta eivät osaa tai voi jakaa kuvaa, autathan heitä kuvan lähettämisessä.

Kotiseutuliitto koordinoi kampanjaa. Se liittyy myös EU:n Euroopan kulttuuriperintötunnukseen, jota hoitaa Suomessa Museovirasto.

Ohjeet löytyvät kampanjan sivustolta. Aikaa on 13.9.2020 asti. Ikärajaa ei ole.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Kampanjaan voi osallistua kuvalla maisemasta, rakennuksesta tai muusta omasta mielestä merkittävästä eurooppalaisuutta edustavasta kohteesta. Kuva: Sanna Krook

Lue myös

Lue lisää aiheesta