Siirry suoraan sisältöön

Haukiputaan lukio siirtyy koronatartunnan takia etäopetukseen

29.10.2020

Oulussa Haukiputaan lukiossa on todettu koronatartunta ja Oulun kaupungin tartuntatautilääkäri on asettanut 10 altistunutta henkilöä karanteeniin. Lisäksi varotoimenpiteenä koko Haukiputaan lukio siirtyy etäopetukseen ensi viikon loppuun eli 8. marraskuuta saakka.

Oulussa uusia tartuntoja on tällä viikolla torstaihin 29. lokakuuta mennessä ilmennyt yli 30, joukkoaltistumisia on ilmennyt neljä ja altistuneita on asetettu karanteeniin yhteensä yli 100.

Jokaiseen altistuneeseen tai hänen huoltajaansa ollaan yhteydessä henkilökohtaisesti. Tartuntatautilääkärin asettama karanteeni kestää 10 päivää. Karanteenia tulee noudattaa, eikä silloin voi esimerkiksi käydä kaupassa tai tavata muita kuin omia perheenjäseniä.

Karanteenissa olevan oireettoman henkilön perheenjäsenet voivat elää normaalisti. Jos karanteenissa oleva henkilö saa koronaan viittaavia oireita, hänen tulee hakeutua näytteenottoon. Tällöin perheenjäsenten on hyvä jäädä kotiin odottamaan testituloksen valmistumista.

Lue koronaohjeet tästä

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Siirtyminen etäopetukseen jarruttaa tartuntojen leviämistä oppilaiden ja henkilökunnan keskuudessa. Oulussa ollaan edelleen kiihtymisvaiheen kynnyksellä. Kuva: Sanna Krook

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta