Siirry suoraan sisältöön

Haukiputaan ja Rajakylän koulun tytöt tutustuvat teknologia-aloihin TET-viikoilla

9.11.2020

Teknologiaan liittyy hyvin paljon miehisiä mielikuvia. Näitä rikkoakseen Haukiputaan ja Rajakylän koulujen 9. luokkien tytöt tutustuvat teknologia-alan töihin TET-eli työelämään tutustumisviikoilla.

Tällä viikolla Haukiputaan yläasteen tyttöjä on töissä Oulun ammattikorkeakoulun robotiikan ja tietotekniikan laboratorioissa, Oulun yliopiston Fab Labissa sekä pelistudio Super Godissa.

Rajakylän tytöt puolestaan tutustuvat viikolla 47 AutoJerryyn, Medanetsiin, Oamkin robotiikan ja tietotekniikan laboratorioihin, yliopiston Fab Labiin ja OSAOn auto-, laboratorio- sekä sähkö- ja automaatioaloihin.

Oamkin ja KoulutusAvain Oy:n Sinä osaat! Tytöt ja teknologia -hanke tarjoaa tytöille mahdollisuuksia tutustua teknologia-aloihin. Hanke on etsinyt tytöille TET-paikkoja teknologia-alan yrityksistä ja oppilaitoksista. Hanke toimii Pohjois-Pohjanmaan sekä Kainuun alueilla.

”Monella nuorella on stereotyyppisiä kuvia eri ammateista eikä aikuisilta saatu tieto ole välttämättä ajan tasalla. TeknologiaTET on oiva tilaisuus yrityksille kertoa tytöille, millaista teknologia-alalla työskentely on. TET-viikko on rakennettu niin, että tytöt pääsevät kunnolla tutustumaan eri teknologioihin ja tekniikan aloihin käytännön kautta”, kertoo Sinä osaat -hankkeen projektipäällikkö Kaisa Orajärvi.

Tytöt eteviä matematiikassa

Sinä osaat! Tytöt ja teknologia -hanke tuo tekniikan aloja tutummaksi tytöille myös työpajojen, koulutusten sekä koulutusmateriaalin kautta. Hankkeen tavoitteena on vahvistaa tyttöjen luottamusta osaamiseensa ja innostusta hakeutua opiskelemaan teknologia-alaa.

Suomalaiset tytöt ovat PISA-tutkimuksen mukaan maailman parhaimmistoa matemaattisissa aineissa, mutta silti he ovat OECD-maista kaikkein vähiten kiinnostuneita hakeutumaan tekniikan ja teknologian aloille.

Sinä osaat! Tytöt ja teknologia on Euroopan Sosiaalirahaston rahoittama kansainvälinen hanke. Hanke toteutetaan 1.10.2018 – 30.9.2021 välisenä aikana.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Tytöt ovat eteviä matemaattisissa aineissa, mutta teknologia ei kovin paljon kiinnosta. Tähän halutaan saada muutosta. Kuva: Oamk

Lue myös

Lue lisää aiheesta