Siirry suoraan sisältöön

Haukiputaalle tulee uusi Pikkutuulen päiväkoti

6.4.2023

Haukiputaalle tehdään uusi päiväkoti, johon tulee tilat kahdeksalle lapsiryhmälle ja mahdollisuus avoimen perheryhmän toimintaan. Simppulankartanon päiväkodin kolmen lapsiryhmän ja henkilökunnan on tarkoitus siirtyä uuteen päiväkotiin, jolloin kaupunki luopuu Simppulankartanon päiväkodin tiloista.

Oulun kaupungin sivistyslautakunta päätti Haukiputaan uuden, tilaelementeistä rakennettavan päiväkodin perustamisesta tiistain kokouksessaan.

Osoitteeseen Merituuli 1 tulevan päiväkodin suunnittelu on käynnistynyt, ja sen on määrä valmistua lokakuussa 2023.

Päiväkotiin tulee tilat kahdeksalle lapsiryhmälle ja mahdollisuus avoimen perheryhmän toimintaan. Lapsiryhmät tulevat ovat 0–5-vuotiaiden ryhmiä, joko sisarusryhminä tai alle 3-vuotiaiden ryhminä. Esiopetusryhmiä ei tässä vaiheessa päiväkotiin tule. Uutta päiväkotia ja sen toimintaa ideoidaan ja suunnitellaan yhdessä tulevan henkilöstön sekä alueen lasten ja perheiden kanssa.

Kaupungin nimistötoimikunta on esittänyt päiväkodin nimeksi Pikkutuulen päiväkotia.

Simppulankartanon päiväkodin tiloista on tarkoitus luopua ensi lokakuun alussa, jolloin vakituisella henkilöstöllä on kuulemismenettelyn kautta mahdollisuus siirtyä uuteen Pikkutuulen päiväkotiin. Simppulankartanon päiväkodin lapsiryhmät siirtyvät uuteen päiväkotiin, mutta perheiden toiveet lastensa varhaiskasvatuspaikasta huomioidaan siirtymätilanteessa.

Pikkutuulen päiväkodin johtajan virka tuodaan sivistyslautakunnan päätettäväksi päiväkodin perustamisen jälkeen.

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Legopalikoita.
Haukiputaalle on tulossa syksyllä uusi päiväkoti. Kuva: Lea Ansamaa / arkisto

Lue myös

Lue lisää aiheesta