Siirry suoraan sisältöön

Haukiputaalla puhuttivat kuntaliitos ja elämä kaupungin laidalla – brändikierros tänään Kiimingissä

5.11.2020

Oulun kaupungin viestijät kiertävät kaupunkia ristiin rastiin tapaamassa kuntalaisia. Kyseessä on brändikierros, jolla selvennetään, millaisena oululaiset näkevät kaupungin tulevaisuuden ja millaisia mietteitä kaupunkilaisilla on Oulusta.

Kesällä oululaisilta kysyttiin näkemyksiä tulevaisuuden Oulusta verkkokyselyllä, johon tuli 6 000 vastausta. Näistä vastauksista on johdettu kolme eri teemaa tulevaisuuden Oulusta: Yksi kaupunki ihan jokaiselle, Uusi yhteys ja Pohjoinen sielu.

Brändikiertue kaarsi Haukiputaan Jatuliin keskiviikkona ja jatkaa torstaina Kiiminkiin.

Haukiputaalla viihdytään

”Kovin keskikaupunkikeskeistä” kuului usean haukiputaalaisen suusta Jatulin aulassa.

Keskusteluun osallistuneet toivoivat panostusta laitakaupungin elämään; tapahtumia, palveluja ja tukea toimintaan. Lähialueiden tapahtumat ja elämä koettiin rikkautena kaupungille, ja niille pitäisi saada enemmän tukea.

”Ihmiset viihtyvät kaupungin laidalla mutta palvelut puuttuvat. Esimerkiksi avantouintipaikan ylläpitoon loppuivat rahat kuntaliitoksen jälkeen”, pohti Matti Raatikainen.

”Asukasyhdistykset tekevät hyvää työtä muun muassa kyläkuvan siistimiseksi.”

Matti Raatikaisen näkymää Oulun tulevaisuudesta kuvasti parhaiten teema Yksi kaupunki – ihan jokaiselle.

Luonto ja lyhyet välimatkat nähtiin koko Oulun vahvuutena. Tapahtumiin saavutaan eri puolilta Oulua, koska välimatkat on helppo ja nopea taittaa. Tapahtumat, shoppailumahdollisuudet ja uintipaikat laskettiin keskikaupungin eduksi vaikka arki rullaa helposti Haukiputaalla.

Teema Pohjoinen sielu oli keskusteluun osallistuneista useimman mieleen, koska siinä korostuivat luonnon ja kaupungin läheisyys.

Brändikierroksen aikataulu:

pe 6.11. klo 13-15 Kiiminki, S-market

ma 9.11. klo 10-12 Yli-Ii, S-market

to 12.11. klo 10-12, Ideapark

to 12.11. klo 14-16 Limingantullin Prisma

pe 13.11. klo 13-16, Kauppakeskus Valkean kesäkatu.

Uudistunut Oulun brändi julkaistaan marraskuussa 2021.

Teemoihin voi tutustua www.tulevaisuus.oulu.com  Sivustolla kerätään oululaisten tarinoita.

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Jatulin aula
Viestintäjohtaja Mikko Salmi jututti kuntalaisia Jatulin uimahallin aulassa.

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta