Siirry suoraan sisältöön

Hartaanselänrannan ympäristökalusteen suunnittelukilpailu käynnistyy lapsille ja nuorille

13.10.2021

Oulun kaupunki järjestää lapsille ja nuorille avoimen suunnittelukilpailun. Kilpailussa tulee suunnitella Hartaanselänrannalle ympäristökaluste ulkotilaan, erityisesti lasten ja nuorten tarpeita ajatellen. Oulun Hartaanselänrannan asuinalueella järjestetään asuntomessut vuonna 2025.

Suunnitelman ideassa on tärkeää, että ympäristökaluste soveltuu alueelle, siinä otetaan huomioon tuotteen vahvuudet ja menestystekijät sekä käytännön toteutettavuus. Kilpailutyön toteutustapa on vapaa.

Kilpailussa on kolme sarjaa: 1-3, 4-6 ja 7-9 luokkalaisille. Jos koululta on useampia kiinnostuneita osanottajia, koulun tulee tehdä esikarsinta. Koulu voi osallistua yhdellä työllä tai sarjalla. Opettaja lähettää ehdotukset kilpailun järjestäjille. Kilpailutyö koostetaan A3-kokoiseksi pdf-tiedostoksi vaakasuuntaan ja siihen voi liittää sekä kuvia että tekstiä.

Luvassa myös palkintoja

Kilpailun voittajat julkaistaan ensi vuonna 27. huhtikuuta. Jokaisesta sarjasta palkitaan kolme parasta tuotepalkinnoilla. Lisäksi tavoitteena on jatkokehittää yhdestä kolmeen voittanutta työtä kohti mahdollista toteutusta. Kehittäminen tehdään yhdessä Oulun kaupungin asuntomessutiimin, Absentus/Abau Designin sekä voittajatöiden tekijöiden kanssa.

Kilpailu on avoinna 13.10.2021-18.2.2022 ja lisätietoja Hartaanselänrannan verkkosivuilta.

Arkkitehtuurikilpailun havainnekuva Hartaanselänrannan ranta-alueelta. Kuva: Delta Living Labit

Lue myös

Lue lisää aiheesta