Siirry suoraan sisältöön

Hartaanselän ranta rakentuu asuntomessualueeksi – asukkaita kutsutaan mukaan kehittämistyöhön

10.3.2020

Oulussa järjestetään Asuntomessut vuonna 2025. Paikka on vetovoimainen, noin 16 hehtaaria maata Hartaanselän rannalla, Toppilan salmen suun molemmin puolin.

Yleissuunnitelman kehittämistä varten pidetään kolme työpaja. Ensimmäinen tilaisuus on 18.3. klo 17-20 ympäristötalolla. Tilaisuudessa esitellään tehtyjä perusselvityksiä, kuten luonto-, maisema-, linnusto- ja kasvillisuusselvitys, ja ideakilpailun tuloksia.

Alue suunniteltu 2500 asukkaalle

Hartaanselänrannan alueen suunnittelusta on järjestetty ideakilpailu, johon kutsuttiin 30 arkkitehtitoimistoa. Voittajaksi valittiin ”Hoijakka”. 

Suunnitelmassa Hartaanselänrannan kaupunginosan muodostavat neljä luonteeltaan erilaista aluetta, jotka kytkeytyvät Varikon vanhoihin tiilirakennuksiin.

"Rannassa on suunnitelman mukaan matalampi vyöhyke townhouseja eli kaupunkipientaloja, joiden taakse nousisi 3–6-kerroksisia taloja. Rakennusmateriaaleina on yhdistetty tiiltä ja puuta", kertoo Oulun asuntomessut 2025 -projektipäällikkö Ritva Kuusisto.

Varikon vanha punatiilinen korjaamorakennus on alueen sydän, joka kokoaa kaupunkilaisia ympäri Oulua esimerkiksi kulttuuritapahtumien merkeissä. Myös alueella sijaitsevat Villa Lipporanta ja Talo Store oli säästetty suunnitelmassa. Tukkisaaresta oli ideoitu kaupunkilaisten yhteinen alue.

"Varikon maamerkkinä toimii torni, johon on suunniteltu sekä opiskelija-asuntoja että hotelli. Toiveena on, että alueesta tulee miellyttävä kaupunkiympäristö, jossa viihtyvät muutkin kuin alueen asukkaat", summaa Kuusisto.

Hartaanselänrannan kuntalaistilaisuus 18.3. klo 17-20 ympäristötalolla. Lisätietoa kaupungin verkkosivuilla. 

Asuntomessut on vuosittain eri paikkakunnilla järjestettävä asumisen suurtapahtuma, joka esittelee rakentamiseen ja asumiseen liittyvää tutkimusta, sen tuloksia ja käytännön sovelluksia. Tavoitteena on toteuttaa hyviä esimerkkejä asumisen ratkaisuista ja myös sen uusista mahdollisuuksista esiteltäväksi niin alan ammattilaisille, rakentajille kuin kuntalaisillekin. Messut organisoi Osuuskunta Suomen Asuntomessut kulloisenkin isäntäkunnan kanssa. 

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Havainnekuva Hartaanselän alueelta.
Hartaanselän alueella maisemallisesti arvokkainta ovat näkymät Oulujoen suistoon, vesipeilit ja alueen monimuotoinen luonto. Havainnekuva: Muuan Oy.

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta