Siirry suoraan sisältöön

Hartaanselällä kalastetaan tulevana kesänä vuoroissa – kalastusluvat ovat jo myynnissä

4.2.2021

Suosittu kalastusalue on viime vuosina ruuhkautunut pahasti. Uuden järjestelyn myötä toivotaan, että niin rannalta kuin veneestä kalastajat mahtuisivat paremmin samoille vesille. Kalastuslupia on myynnissä jokaisen tarpeisiin.

Tulevana kesänä Hartaanselälle Merijalinrantaan on tulossa uusi erityiskalastusalue, jossa otetaan käyttöön vuorotteluperiaate. Uusi kalastusalue on nimeltään Hartaanselän erityiskalastusalue.

Kalastusta vuoroissa kesäkuusta syyskuuhun

Vuorottelupäivät ovat voimassa alueella kesäkauden ruuhkaisimpana aikana 15. kesäkuuta–30. syyskuuta. Veneestä kalastajille ja rannalta kalastajille on annettu omat kalastusaikansa.

Rannaltakalastusvuoro alkaa jokaisen kuukauden parittomana päivänä klo 21 ja päättyy vuorokauden kuluttua klo 21. Tämän vuoron aikana rannalta saa onkia, heittää uistinta ja punttia. Venepaikan omistajat voivat lähteä ja tulla paikalleen normaalisti, mutta eivät saa kalastaa Hartaanselän erityiskalastusalueella.

Venekalastusvuoro alkaa puolestaan kuukauden parillisena päivänä klo 21 ja päättyy myöskin vuorokauden kuluttua klo 21. Venekalastuspäivänä ei saa harjoittaa muuta rantakalastusta kuin ongintaa. Vuorottelupäivien voimassaolon ajan veneillä on ankkurointikielto alueella.

Toivoniemennokalla saa vain onkia ja kalastaa perinteisillä perhokalastusvälineillä. Kuusisaaressa laiturien ylävirran puolella saa kalastaa vain perinteisin perhokalastusvälinein. Lisätietoja alueen kalastuslupaehdoista löydät kaupungin nettisivuilta.

Kalastus on kasvattanut suosiotaan

Hartaanselän kalastusalue on vain yksi esimerkki harrastuksen uudelleen elpymisestä. Kalastuslupia on myyty viime vuosina kiihtyvään tahtiin.

”Viime vuonna kalastusluvista saadut tulot kasvoivat huomattavasti aiempaan nähden”, kommentoi Oulun kaupungin metsätalousinsinööri Juho Kuukasjärvi.

Kalastamisesta kiinnostuneen kannattaa lyöttäytyä kokeneemman kalastajan seuraan, jotta lupaviidakko ei täysin lannista innostusta. Kaupungin sivuilta voi myös etsiä lisätietoa.

Lyhimmillään luvan voi lunastaa viikoksi. Muita vaihtoehtoja ovat kuukauden ja vuoden mittaiset kalastusluvat. Luvan tarpeeseen ja hintaan vaikuttavat myös kalastajan ikä ja vapojen määrä.

Oulun kaupungin kalastusluvat ovat ostettavissa Kalapassin verkkosivuilta ja Oulu10:stä.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Hartaanselän erityiskalastusalue sijoittuu Merijalinrannan ja Kuusisaaren väliin. Kuva: Oulun kaupungin karttapalvelu

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta