Siirry suoraan sisältöön

Hartaansaaren veneväylän käyttöä on rajoitettu Hartaansillan rakentamistöiden aikana

11.8.2023

Hartaansillan rakentaminen on aloitettu heinäkuussa 2023. Hartaansaaren veneväylän käyttöä rajoitetaan Hartaansillan ja asuntomessualueen rantarakenteiden rakennustöiden vuoksi. Tämänhetkisen tiedon mukaan veneväylä avataan kokonaisuudessaan alkukesällä 2024.

Parhaillaan meneillään olevat rakennustyöt rajoittavat Hartaansaaren veneväylän käyttöä. Varikonrannan telarannassa sijaitsevia soutu- ja perämoottoriveneitä voi kuitenkin käyttää rakennustöiden aikana väliaikaisen kulkuaukon kautta vedenkorkeuden salliessa.

Vaakunakylän venesatama on suljettu rakentamistöiden vuoksi ja se avataan uudistettuna veneilijöiden käyttöön veneilykauden alussa keväällä 2026. Venesataman aluetta ruopataan syvemmäksi kesän 2023 aikana ja satama rakennetaan kesällä 2024. Venesatama on osa Oulun asuntomessualuetta kesällä 2025.

Hartaanrannan ja Vaakunanrannan uudet asuinalueet yhdistävä kevyen liikenteen silta tuo mukanaan mahdollisuuden hyödyntää jokisuistoa ja alueen virkistysreittejä entistä monipuolisemmin.

Hartaansilta on valmistuessaan kaksijänteinen teräksinen kaarisilta, joka luo Oulujoen suistomaisemaan kevyen lintumaisen hahmon tunnusmerkiksi Hartaanselänrannan uudelle asuinalueelle. Valmiin Hartaansillan suunniteltu alikulkukorkeus on +3,3 m (N2000).

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Hartaansilta on valmistuessaan kaksijänteinen teräksinen kaarisilta, joka luo Oulujoen suistomaisemaan lintumaisen tunnusmerkin Hartaanselänrannan asuinalueelle. Kuva: Oulun kaupunkiympäristöpalvelut

Lue myös

Lue lisää aiheesta