Siirry suoraan sisältöön

Hartaanrannan katu- ja siltasuunnitelmista avoin keskustelutilaisuus tiistaina

24.10.2022

Vuoden 2025 asuntomessuihin liittyvien Hartaanarannan sekä Tuirasta Hietasaareen kulkevan Hartaansillan katu- ja ympäristösuunnitelmia esitellään huomenna tiistaina Ympäristötalolla. Tilaisuuteen voi osallistua myös Teams-sovelluksen kautta.

Hartaanrannan ja Hartaansillan katu- ja ympäristösuunnitelmat ovat nähtävillä 14.–28.10. 2022 välisen ajan.

Hartaanrantaan suunnitellaan asemakaavan mukaisesti uudet kadut, jalankulku- ja pyöräilyväylät, aukiot ja venetelarannat. Alueelle rakennetaan myös vesi- ja jätevesihuollon, hulevesien, sähkönjakelun, kaukolämmön sekä tietoliikenteen verkostot. Kaupunginvarikon alueelta poistetaan purettavat rakennukset.

Koskitie on tarkoitus muuttaa pyöräkaduksi, joka jatkuu Rajabaanana Hietasaarentien pohjoispuolelle. Tukkisaaren ja mantereen välinen vesialue ruopataan ja sinne rakennetaan uusi venetelaranta ja ajoyhteys, josta on käynti veneenlaskuluiskalle. Nykyinen Varikonrannan venetelaranta säilyy entisellään. Tervaporvarinpuiston polkuverkostoa täydennetään ja nykyisiä jalankulku- ja pyöräilyväyliä parannetaan.

Sillan päätyihin oleskelutasanteita

Hartaansiltaa koskee erillinen suunnitelma, joka sisältää siltaan liittyvän ympäristösuunnitelman. Sillan Hietasaaren ja Tuiran puoleisiin päätyihin rakennetaan porrastettuja oleskelutasanteita istutuksineen. Sillan valaistus toteutetaan erikoisvalaistuksena. Sillan alitse kulkee Hartaansaaren veneväylä.

Sillasta tulee kaksijänteinen teräksinen kaarisilta, jonka hyötyleveys on 4,5 metriä.

Suunnitelmia esitellään tiedotus- ja keskustelutilaisuudessa tiistaina 25.10. kello 17.30–19.30 Ympäristötalolla kahvila Leetassa (Solistinkatu 2). Tilaisuuteen voi osallistua myös etänä Teamsin kautta: Linkki tilaisuuteen.

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Hartaansillasta on tulossa huomattava maamerkki Ouluun. Kuva: Ylitys / Maanlumo

Lue myös

Lue lisää aiheesta