Siirry suoraan sisältöön

Hallituksen rajoitusten lieventämisiin odotellaan lisätarkennuksia

5.5.2020

Suomen hallitus on päättänyt toimintasuunnitelmasta koronakriisin hallitsemiseksi sekä rajoitusten vaiheittaisesta purkamisesta. Kaikkea ei voida kuitenkaan toteuttaa sormia napsauttamalla.

Hallituksen linjauksissa mainitaan muun muassa seuraavia asioita:

1. Vapaa-ajan matkustamista ulkomaille ei toistaiseksi suositella.

2. Ravitsemisliikkeet avataan asteittain 1. kesäkuuta mikäli rajoitusten purkamisen vaikutukset ja epidemian tilanne sallivat.

3. Ulkoharrastuspaikat avataan 14. toukokuuta alkaen. Kokoontua saa enintään 50 henkilöä 1. kesäkuuta alkaen toistaiseksi. 50 henkilön kokoontumisrajoitus pätee julkisten kokoontumisten lisäksi tilaisuuksissa ja tapahtumissa. Urheilukilpailut voidaan käynnistää 1. kesäkuuta alkaen erityisjärjestelyin.

4. Kirjojen ja muiden aineistojen uloslainaaminen kirjastoista sallitaan mahdollisuuksien mukaan välittömästi tai joustavasti lähiaikoina.

5. Kesäkuun ensimmäisenä päivänä avataan asteittain esimerkiksi museot, teatterit, kulttuuritalot, kirjastot, kirjastoautot, harrastustilat ja -paikat, urheilu-, nuoriso-, kerho- ja järjestöjen kokoontumistilat, kuntouttava työtoiminta ja työkeskukset.

6. Suurten, yli 500 hengen yleisötilaisuuksien järjestäminen kielletään 31.7.2020 asti.

7. Lukioita, ammatillisia oppilaitoksia, korkeakouluja ja vapaata sivistystyötä koskevat rajoitukset ovat voimassa 13. toukokuuta asti. Lähiopetukseen voidaan palata porrastetusti. Suositus on, että yliopistoissa, ammattikorkeakouluissa, lukioissa, ammatillisessa opetuksessa, vapaassa sivistystyössä sekä aikuisten perusopetuksessa jatketaan etäopetusta lukukauden loppuun.

8. Etätyösuositus jatkuu toistaiseksi.

9. Yli 70-vuotiaiden suositellaan edelleen välttävän fyysisiä kontakteja. Rajoitukset vierailuista sosiaali- ja terveydenhuollon toimintayksiköissä ovat voimassa toistaiseksi.

Lue koko suositus tästä valtioneuvoston tiedotteesta.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Ulkoharrastuspaikat avataan 14. toukokuuta alkaen. Urheiluhallit ja muut harrastustilat vasta kesäkuun alussa.

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta