Siirry suoraan sisältöön

Halaukset Ainolalle huolenilmauksena ja syntymäpäivän kunniaksi

8.10.2021

Ainolan museorakennuksen tulevaisuus on hämärän peitossa. Arvokas rakennus on seissyt täyttämässä arvostettua tehtäväänsä jo 90 vuotta Ainolan puistossa, kauniin Hupisaaren laidalla. Nyt arvorakennus saa osakseen lämpimiä halauksia.

Ainolan museorakennus täytti 7. lokakuuta 90 vuotta. Rakennus otettiin käyttöön syksyllä 1931.

Museo- ja tiedekeskus Luupin henkilökunta onnittelee rakennusta halaamalla Ainolaa ja toivottavat kaikki kaupunkilaiset tervetulleeksi juhlistamaan Ainolan rakennuksen 90 vuotista historiaa. Yhteiseen halirinkiin voi osallistua perjantaina 8. lokakuuta kello 15.00 Ainolan pihamaalla.

Samalla luuppilaiset haluavat jakaa huolen kaupunkilaisten kanssa rakennuksen tulevaisuudesta.

”Halusimme järjestää tällaisen yhteisöllisen tapahtuman, johon kaikki voivat osallistua. Ainola on useimmille kaupunkilaisille tuttu ja arvostettu rakennus. 90-vuotias Ainola ansaitsee halauksen”, sanoo Museo- ja tiedekeskus Luupin johtaja Jonna Tamminen.

Pohjois-Pohjanmaan museoon on vapaa pääsy. Perusnäyttelyn lisäksi nähtävänä on tällä hetkellä kaksi vaihtuvaa näyttelyä: Palikka palikalta - LEGO-harrastajien kokoelmien helmiä sekä De Urbe Uloa – maalauksia Oulun kaupungista.

Museo on avoinna ke-su 10-17.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Ainolan museorakennus odottaa kärsivällisesti päätöksiä kohtalostaan. Kuva: arkisto

Lue myös

Lue lisää aiheesta