Siirry suoraan sisältöön

Häitä odotellessa – kuuntele kauneinta häämusiikkia virtuaalikonsertissa

27.5.2020

Tänään keskiviikkona, 27. toukokuuta, Oulun tuomiokirkosta kuullaan Virtuaalikirkon kautta häämusiikkikonsertti. Ohjelmassa on perinteisiä häämarsseja ja uudempaa musiikkia, sekä vihkitilaisuuteen sopivia yksinlauluja ja virsiä.

Poikkeustilanteesta huolimatta häitä voi suunnitella, vaikka niitä ei voisikaan toteuttaa tänä kesänä halutulla tavalla.

“Tiedän hyvin, että tilanne on aiheuttanut monille pettymyksiä. Häiden siirtämisiä on tapahtunut, mutta jos se ei tunnu hyvältä, niin nyt voi järjestää pienen vihkitoimituksen ja pitää hääjuhlan myöhemmin, kun tilanne normalisoituu”, rohkaisee rovastikuntakanttori ja Haukiputaan seurakunnan kanttori Hannu Niemelä.

Jokaisesta Oulun seitsemästä seurakunnasta on konserttia toteuttamassa yksi kanttori. Seurakunnissa tiedetään, että vihkitilaisuuden musiikki on useille hääpareille merkityksellinen asia ja heillä on toiveita soitettavasta musiikista.

“Toiveissa on vaihtelua, mutta vuodesta toiseen suosiossa ovat perinteiset Melartinin Juhlamarssi sekä Mendelssohnin ja Kuulan Häämarssit”, kertovat Niemelä ja konsertin vastuuhenkilö, Oulunsalon seurakunnan kanttori Jaakko Rahko.

Häämusiikkikonsertin voi kuunnella 27.5. alkaen klo 19 osoitteessa www.virtuaalikirkko.fi, mistä konsertti löytyy myöhemmin tallenteena. Häämusiikkiin voi tutustua myös Oulun seurakuntien verkkosivuilla osoitteessa www.oulunseurakunnat.fi/haat

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Oulun tuomikirkko lähettää tänään häämusiikkikonsertin virtuaalisesti.

Lue myös

Lue lisää aiheesta