Siirry suoraan sisältöön

Hailuodon Siikamarkkinoille pääsee tänä vuonna bussilla suoraan Oulusta

13.9.2021

Hailuodon perinteikkäät Siikamarkkinat järjestetään vuosittain lokakuun toisena viikonloppuna Marjaniemen satama-alueella. Siikamarkkinoille järjestetään tänä vuonna bussikuljetuksia Oulusta sekä Hailuodon kylältä.

Siikamarkkinat pidetään tänä vuonna Hailuodossa 9.-10. lokakuuta. Kaksipäiväinen tapahtuma kerää yhteen myyjiä niin lähialueilta kuin kauempaakin. Myynnissä on tuoreen kalan lisäksi kalajalosteita, syksyn satoa, erilaisia herkkuja paikalla nautittavaksi, käsitöitä ja muita mielenkiintoisia markkinatuotteita. Ostosten lomassa markkinavieraat voivat seurata monipuolista ja viihdyttävää markkinaohjelmaa.

Siikamarkkinoille järjestetään tänä vuonna bussikuljetuksia Oulusta sekä Hailuodon kylältä. Lauantaina busseja liikkuu kolme kappaletta ja sunnuntaina kaksi. Bussin kyytiin pääsee Oulun Linja-auto asemalta, Prisma Limingantullista sekä Riutunkarin lauttarannasta.

Lisäksi kyytiin tai kyydistä pois voi hypätä Huikussa sekä Hailuodon kylän ja Marjaniemen välillä miltä vain pysäkiltä kättä heilauttamalla. Edestakainen kyyti maksaa 10 euroa ja kylältä Marjaniemeen pääsee 5 euron hintaan. Bussi on oiva tapa saapua Hailuotoon, sillä se liikkuu etuajo-oikeutettujen kaistaa.

Vielä voi mennä myymään

Markkinoiden myyntipaikat ovat varattavissa 22. syyskuuta saakka. Markkinoille toivotaan erityisesti kalan, kalatuotteiden ja muiden lähiruokien myyjiä. Siikamarkkinoilla on perinteisesti ollut myynnissä myös käsitöitä. Markkinoille voi tulla myös markkinoimaan oman yrityksen tai yhteisön toimintaa.

Tänä vuonna tapahtumassa panostetaan erityisesti terveysturvallisen tapahtuman järjestämiseen ja kestäviin valintoihin. Seuraamme koko tapahtuman suunnittelun ajan päivittyviä aluerajoituksia ja ohjeita, sekä arvioimme tapahtuman riskejä. Jaamme ennakoivasti markkina-alueen erilaisiin osiin, joka mahdollistaa turvavälien pitämisen sekä myyjien että vierailijoiden keskuudessa.

Markkinaviikonlopun aikana nähdään tuttuun tapaan myös monipuolista ohjelmaa. Lauantain ohjelma järjestetään yhteistyössä Hailuodon musiikkipäivien kanssa ja sunnuntaina esiintyy Bättre Folkissakin 2021 ihastuttanut Arppa. Lisäksi markkinoilla on ohjelmaa ja tekemistä myös perheen pienimmille.

Tapahtumassa mukana olevat myyjät julkaistaan lähempänä tapahtumaa.

Lisää Siikamarkkinoista tästä linkistä.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Hailuodon lokakuussa järjestettävät, perinteikkäät Siikamarkkinat ovat kaksipäiväiset. Kuva: Hailuoto.fi

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta