Siirry suoraan sisältöön

Hailuodon jäätien käyttö jäi lyhyeksi – tie suljettu tältä talvelta

17.2.2022

Hailuodon jäätien käyttöikä jäi tänä talvena lyhyeksi. Tie oli avoinna vain reilun viikon. ELY-keskus päätti sulkea jäätien, koska sen turvallisuutta ei voi taata. Päätökseen liittyy myös alkuviikosta tapahtunut pelastuslaitoksen työntekijän tapaturmainen kuolema.

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus on päättänyt sulkea Hailuodon jäätien kuluvan talvikauden osalta pysyvästi, koska tien kunnossapitotöiden turvallisuutta ei voida varmistaa.

Tien kunnossapidon vuoksi on välttämätöntä työskennellä myös ajokaistojen ulkopuolella, missä jään kantavuutta ei ole mahdollista varmistaa kattavasti. Jäätie on ajokaistojen osalta ollut turvallinen liikkua ja tien kuntoa ja kantavuutta on seurattu ja mitattu jatkuvasti. 

Hailuodon jäätien kunnossapitotöissä ollut työkone vajosi jäihin viime tiistaina. Onnettomuus tapahtui jäätien ajokaistojen ulkopuolella. Työkoneen pelastustöissä tapahtui pelastuslaitoksen työntekijän menehtymiseen johtanut työtapaturma.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Hailuodon jäätie on hiljainen. Myös jatko tulevina talvina näyttää epävarmalta. Kuva: Ely

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta