Siirry suoraan sisältöön

Flow-sirkus käynnistää syyskauden tänään Madetojan salissa

8.10.2020

Flow-sirkus käynnistää syyskauden tänään 8. lokakuuta yhteistyössä Oulu Sinfonian ja Uuden Musiikin Lokakuu -festivaalin kanssa. Madetojan salissa kuullaan muun muassa Tomas Djupsjöbackan johtama Jong-konsertti, jossa esiintyy kansainvälisesti tunnettu jonglööri Sakari Männistö.

Konsertissa kuullaan Joonas Kokkosen viimeiseksi jäänyt orkesteriteos Il Paesaggio, oululaissäveltäjä Sakari Raappanan kantaesitys Ragus, konsertto oboelle ja orkesterille sekä Lotta Wennäkosken Jong.

Vuonna 2013 sävelletyn Jongin solistina esiintyy kansainvälisesti tunnettu jonglööri Sakari MännistöJongissa kohtaavat orkesteri ja jonglööri.

”On tärkeää näyttää, että nykymusiikki voi olla hauskaa”, säveltäjä Lotta Wennäkoski kertoo Jong-teoksestaan.

Humoristisen teoksen lopussa soivat puupuhaltajien ja viulistien mehupillioboet sekä puupuhaltajien kaikukopalla varustetut munaleikkurit ja halvat nokkahuilut. Sävellystyön ytimessä oli orkesterin ja jonglöörin välisen suhteen rakentaminen.

”On aina ilo esittää Jong. Siinä kuuluu sisäänpäin kääntynyt viihdyttäjä, melankolinen humoristi ja järjestelmällinen sekoilija, jonglöörin mielenmaisema. Nykymusiikki on lähellä sydäntäni ja taustaani peilaten jonglöörisolistin rooli oli luonteva”, luonnehtii teoksen jonglöörinä toimiva Sakari Männistö.

Konsertti alkaa kello 19 ja sen kesto noin 1 tunti. Esitys ei sisällä väliaikaa.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Vuonna 2013 sävelletyn Jongin solistina esiintyy kansainvälisesti tunnettu jonglööri Sakari Männistö. Kuva: Flow-sirkus

Lue myös

Lue lisää aiheesta