Siirry suoraan sisältöön

Flow Productions käynnistää syyskautensa Oulun juhlaviikoilla kolmella teoksella

12.8.2021

Tanssiteatteri Flow Productions on myös mukana valtakunnallisilla Kotiseutupäivällä Oulussa. Lisäksi Flow nähdään kolmen esityksen voimin Oulun juhlaviikolla.

Flow Productions käynnistää syyskautensa Oulun juhlaviikoilla kolmella teoksella: belgialaisten akrobaattien ulkoilmateoksella Follow Me, omalla immersiivisellä teoksella Varjakka Revisted sekä monitaiteellisella näyttämöteoksella Perto. Follow Me ja Varjakka Revisited liittyvät myös Oulussa järjestettävien valtakunnallisten Kotiseutupäivien ohjelmistoon.

Follow Me -teoksessa belgialaiset urbaanit akrobaatit Ward Mortier ja Thomas Decaesstecker kutsuvat esityksen seuraajat matkalle kaupunkitilaan kokemaan sen aivan uudella tavalla. Parkour-henkisessä teoksessa kadusta tulee näyttämö, rakennusten julkisivuista lavastus, mukulakivikadusta tanssilattia ja liikenteestä äänimaisemana.

Maksulliset kävelykierrokset alkavat kulttuuritalo Valveelta 12.-15. elokuuta ja suuntautuvat kaupungin takapihoille ja kujille. Katsoja saa mukaansa kokoontaitettavan retkituolin tunnin kestävälle retkelle. Esitystä suositellaan aikuisille ja yli 6-vuotiaille lapsille.

Perto kantaesitetään Valveella

Perto tarkoittaa portugaliksi “lähellä” tai “vieressä”. Käsite toimii lähtökohtana monitaiteelliselle teokselle, joka hyödyntää live-videokuvan mahdollisuuksia näyttämöllä. Kuvamanipulaatiolla ja videokuvien vastakkainasettelulla luodaan kiehtovan mielikuvituksellinen tila, jonka kautta näyttämötapahtumien merkitykset muuntuvat ja laajenevat.

Perto yhdistää nykysirkusta, videotaidetta, tanssia ja fyysistä teatteria ja käsittelee teknologisvälitteisiä ihmissuhteita sekä eri kommunikaation muotojen vuorovaikutusta.

Perto kantaesitetään Oulussa, kulttuuritalo Valveen Valvesalissa.

Company Portmanteaun tuottaman Perto-teoksen ohjaa Oulussa useita kertoja vieraillut sirkus- ja kuvataiteilija Luis Sartori do Vale ja siinä esiintyvät hänen lisäkseen Mira Ravald, Saku Mäkelä, Milla Järvinen ja Rodrigo Borges. Valosuunnittelu on Jere Mönkkösen käsialaa ja äänisuunnittelusta vastaa Petteri Rajanti. Teoskonseptin luojina ovat Luisin lisäksi sirkustaiteilija-antropologi Sanna Vellava ja videotaiteilija André Mintz.

Kolmas Oulun juhlaviikoilla nähtävä esitys on vuonna 2014 tuottama ja tanssitaiteilija Pirjo Yli-Maunulan ohjaama immersiivinen Varjakka-teos, josta päästään nyt Kotiseutupäivillä kokemaan valikoituja osia Varjakka Revisited -retkellä.

Varjakka vie katsojansa kiertokävelylle Oulun edustalla sijaitsevaan Varjakansaareen ja syvälle alitajuiseen maailmaan, jossa kohdataan mielikuvituksellisia näkyjä ja todistetaan unen kaltaisia kohtauksia. Lauantaina 14.8. järjestettävät kaksi esitystä on jo myyty loppuun.

Esitykset kulttuuritalo Valveen Valvesalissa 20.-22.8. on suunnattu aikuisille ja yli 8-vuotiaille lapsille.

Kaikki esitykset järjestetään voimassa olevien terveysturvallisuussääntöjen mukaisesti. Koko syyskauden ohjelmistoon voi tutustua uudistetuilla nettisivuilla flowprod.fi

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Follow me -teos kutsuu katsojat tunnin kestävälle kävelykierrokselle Oulun ydinkeskustaan. Kuva: Yngwir Scheerlinck

Lue myös

Lue lisää aiheesta