Siirry suoraan sisältöön

Flow Productions on Vuoden Teatteri – raati korostaa ohjelmiston alueellista, valtakunnallista ja kansainvälistä merkittävyyttä

9.3.2020

Vuoden Teatteri -palkinnon on saanut tänä vuonna oululainen esittävän taiteen tuotantoryhmä Flow Productions. Vuoden Teatteri -palkinto jaettiin teatterialan Thalia-juhlassa Tampereen Komediateatterissa maanantaina 9.3. Palkinnon myöntää Suomen Teatterit ry.

Flow Productions on tanssitaiteilija Pirjo Yli-Maunulan johtama tuotantoryhmä, joka tunnetaan elämyksellisistä monitaiteellisista näyttämöteoksista, immersiivisistä, paikkasidonnaisista teoksista sekä Flow-sirkus-esityssarjasta, jonka myötä Oulussa nähdään niin kotimaisia kuin ulkomaisia nykysirkuksen huippuja.

”Olemme valtavan iloisia siitä, että kaltaisemme pieni taidetoimija huomioidaan näin merkittävällä palkinnolla. Se, että työmme koetaan tärkeäksi ja vahvuuksiamme tällä tavoin palkinnon perusteluissa nimetään, kannustaa todella paljon. Kiitollisina jatkamme intohimoista työtämme esittävien taiteiden hyväksi”, kertoo palkinnon vastaanottanut Yli-Maunula.

Raati korostaa perusteluissaan, miten Flow Productionsin monitaiteelliset teokset muodostavat monipuolisen ohjelmiston, joka on samaan aikaan alueellisesti, valtakunnallisesti ja kansainvälisesti merkittävä. Perustelun mukaan ryhmä osoittaa toiminnallaan miten erilaiset tuotantomallit ja teokset pystyvät kytkemään yhteen erilaisia yleisöjä. Flow Productionsin toiminta on dialogista niin taiteessa kuin sen muussa toiminnassa.

Palkinnon jakoi raati, johon kuuluivat Vuoden Teatteri 2019 -palkinnon voittaneen ANTIfestivaalin taiteellinen johtaja Johanna Tuukkanen, Kajaanin kaupunginteatterin johtaja Helka-Maria Kinnunen ja näytelmäkirjailija Markku Hoikkala.

Oululainen Flow Productions

Flow Productions on oululainen esittävän taiteen tuotantoryhmä, jolla on menossa 14. näytäntökausi.

Ryhmä toteuttaa omia tuotantojaan vaihtuvin kokoonpanoin ja on viime vuosina tullut tunnetuksi paikkasidonnaisista, immersiivisistä teoksistaan kuten Varjakka (2014), Torni (2016) ja The Secret Garden (2018).

Flow Productions on tähän mennessä toteuttanut 37 tanssiteosta.

Flow Productionsin kuratoimassa Flow-sirkus -esityssarjassa on toteutettu seitsemän vuoden aikana 44 nykysirkusvierailua kotimaasta ja ulkomailta.

Flowsirkus on mukana Taidetestaajat-hankkeessa.

Flow Productionsin kotinäyttämö sijaitsee Kulttuuritalo Valveella.

Ryhmän toimintaa rahoittavat Oulun kaupunki ja Taiteen edistämiskeskus.

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Torni oli paikkasidonnainen ja monitaiteellinen teos, jota esitettiin Intiön vesitornissa vuonna 2016
Torni oli paikkasidonnainen ja monitaiteellinen teos, jota esitettiin Intiön vesitornissa vuonna 2016. Kuvaaja Janne-Pekka Manninen

Lue myös

Lue lisää aiheesta