Siirry suoraan sisältöön

Flow Production lukee Helen Mirrenin julistuksen Maailman teatteripäivän kunniaksi

26.3.2021

Maailman teatteripäivää vietetään huomenna lauantaina 27. maaliskuuta. Vuoden 2020 Teatteriksi valittu oululainen Flow Production lukee päivän kunniaksi Hellen Mirrenin julistuksen, jossa näyttelijätär haluaa valaa uskoa vaikeista ajoista huolimatta.

Katso Flow Productionin tekemä suomen- ja englanninkielellä luettu julistusvideo, jossa esiintyvät sirkustaiteilijat Katariina Alalääkkölä ja Jared van Earle. Lukijoina taiteellinen johtaja Pirjo Yli-Maunula ja Flow ry:n hallituksen puheenjohtaja Janne-Pekka Manninen.  Videon toteutus: Valvelive. 

Helen Mirrenin kirjoittama julistus: 

"Esittävä taide on kokenut kovia viime aikoina. Monet taiteilijat, teatteriammattilaiset ja tekniset työntekijät ovat joutuneet kamppailemaan alalla, joka on jo muutenkin täynnä epävarmuutta.

Kenties juuri jatkuvassa epävarmuudessa eläminen on antanut heille vahvuutta, nokkeluutta ja rohkeutta selvitä tästä pandemiasta.

Näissä uusissa olosuhteissa heidän mielikuvituksensa on luonut kekseliäitä, viihdyttäviä ja tunteikkaita tapoja olla vuorovaikutuksessa toisten ihmisten kanssa myös internetin tarjoamien mahdollisuuksien avulla.

Tarinankerronta on ollut osa ihmisyyttä koko ihmiskunnan historian ajan. Hieno teatteritaiteemme elää meissä aina.

Kirjoittajien, suunnittelijoiden, tanssijoiden, laulajien, näyttelijöiden, muusikoiden ja ohjaajien luovuus ei tule koskaan tukahtumaan. Tämä luovuus nousee pian uuteen kukoistukseensa ja auttaa meitä entistä paremmin ymmärtämään yhteistä maailmaamme.

 Maltan tuskin odottaa!"

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.

Lue myös

Lue lisää aiheesta