Siirry suoraan sisältöön

Fiksuunnu videoilla – Lasse Kukkonen ja kumppanit nyt Mun Oulussa!

13.4.2020

Opetushallituksen ja Oulun kaupungin rahoittama hanke, Ilmastonmuutos lukioihin, lähestyy opiskelijoita koronakriisin aikana YouTube-videoiden avulla. Sarja alkaa Kärppä-kapteeni Kukkosen kuntopiirillä.

Mun Oulu sai käyttöönsä hankkeen uudet Academia Karanterium -videot, joissa viisi taituria syventää katsojat omien erikoisalojensa syövereihin.

Maanantaisin kyykistytään Kärppä-Lasse Kukkosen kanssa jumppaamaan ja tiistaisin kansainvälisesti meritoitunut lääketieteen historioitsija Markku Hokkanen tuo humanistin näkökulman kriisiaikaan ja epidemioiden historiaan.

Keskiviikkoisin koomikko Iikka Kivi luo ilahduttavan katsauksen lintujen kevätmuuttoon ja torstaisin kirjallisuuden lehtori Kaisu Mäki pitää videolla kirjapiiriä maineikkaasta Äänetön kevät -teoksesta. Lyhyitä video-oppitunteja siis ilmastotwistillä!

Arkipäivien päätteeksi perjantaisin kupletin kuningas Jukka Takalo vie katsojat kestävien laulujen maailmaan.

Ilmastonmuutoksen sivistystyötä

”Vaikka videot on tarkoitettu opetusmielessä lukiolaisille, on niistä iloa ja hyötyä kaikenikäisille katsojille”, sanoo kestävän tulevaisuuden kehittäjäopettaja Jussi Tomberg, Oulun kaupungin sivistys- ja kulttuuripalveluista.

Ilmastonmuutos lukioihin -hanke kestää vuoden 2021 heinäkuun loppuun. Projektin tarkoitus on tuuppia vauhtia ilmastotyöhön lukioissa.

”Me kierrämme Oulun ja Pohjois-Pohjanmaan lukioilla kertomassa, miksi 2020-luvun ekososiaalinen sivistys on tarpeellista. Se on hyvän elämän tavoittelua yhden maapallon rajoissa”, kiteyttää Tomberg.

”Teemme lisäksi Pohjois-Pohjanmaalle opettajista ja opiskelijoista koostuvan ilmastoverkoston, joka aloittaa ja jalkauttaa muutostyötä lukioissa.”

Poikkitieteellinen ote

Hankkeen tavoitteena on myös rakentaa toisen asteen opiskelijoille kursseja, joiden sisältö ohjaa vaikuttamaan oman ja ympäristön asenteisiin ja kulutustottumuksiin. Tarkoitus on lähestyä ilmastonmuutoksen viheliäistä ongelmaa paitsi luonnontieteellisestä myös yhteiskunnallisesta, kulttuurillisesta, psykologisesta, historiallisesta ja taloudellisesta näkökulmasta.

Videoita on tehty kaikkiaan 35 kappaletta, Mun Oulu seuraa sarjaa omalla verkkosivuillaan.

Ensimmäiseksi siis Kärppien kapteeni, lähirähinöitsijä Lasse Kukkosen liikuntatunnilla pistetään etäopiskelun puuduttamat paikat liikkeeseen. Katso video!

Seuraa myös omaehtoisesti videoita tästä linkistä.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.

Liittyvät sisällöt

Lue myös