Siirry suoraan sisältöön

Euroopan kulttuuripääkaupunki 2026 on Oulu! Oululaisten mielestä pohjoinen ansaitsi tulla valituksi

2.6.2021

Oululaiset iloitsivat Oulun valinnasta Euroopan kulttuuripääkaupungiksi 2026. Kisassa oli kolme finalistia, Tampere, Savonlinna ja kisan voittanut Oulu. Monen mielestä pohjoinen ansaitsi tulla valituksi.

Haukiputaalainen Hannu Pelkonen keskittyi kuvaamaan Oulun maamerkkiä, Kulttuuripääkaupunkistatusta juhlivaa Toripoliisia. Pelkosen mielestä kisan voitto oli koko Pohjois-Suomelle hieno asia.

Oululainen Hannu Pelkonen ja Toripolliisi iloitsevat Oulun voitosta.

“Kulttuuripääkaupunkistatus tuo taatusti lisää näkyvyyttä ja varmasti vaikutusta on elinkeinoelämällekin. Itse olen elävän musiikin ystävä, on kiinnostavaa nähdä, millaista ohjelmaa sillä saralla pääkaupunkivuosi tarjoaa”, toteaa Pelkonen.

Mauno Vähälä ja Pentti Hannula kuulevat tuoreeltaan kisan ratkenneen Oulun hyväksi.

Mauno Vähälä ja Pentti Hannula.

“Kyllähän se selvää on, että pohjoiseen tämän tittelin pitikin tulla. Oikea valinta. Kyllä me kulttuurista tykätään, vaikka ei suurkuluttajia olla”, Hannula toteaa ytimekkäästi.

Oulun Kristillisen koulun oppilaat olivat matkalla kulttuurin pariin, Valve-galleriassa vielä sunnuntaihin asti avoinna olevaan Unikudelmia-näyttelyyn.

Kristillisen koulun oppilaita Valveella.

Oulun voitto ilahduttaa myös koulutyönsä pian päättäviä 9-luokkalaisia. Kulttuuripalveluista erityisesti kirjasto on nuorille tuttu, mutta nuoret odottavat mielenkiinnolla, millaista ohjelmaa kulttuuripääkaupunkivuosi tuo tullessaan.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Toripolliisikin on pukeutunut Oulu2026-paitaan.
Torilla tavataan! Mun Oulu kävi kyselemässä tuoreeltaan oululaisten ajatuksia ja tunnelmia kulttuuripääkaupunkivalinnasta. Toripolliisikin on pukeutunut juhlapaitaan! Kuvat: Anne Laurila

Lue myös

Lue lisää aiheesta