Siirry suoraan sisältöön

Esihistoriaamme esittelevä Kierikkikeskus avautuu yleisölle tällä viikolla

30.6.2020

Poikkeusoloista johtuen Yli-Iin Kierikkikeskus pääsee aloittamaan kesäkautensa tällä viikolla, 2. päivä heinäkuuta. Aukioloaikoja on hieman supistettu ja kesätapahtumia peruttu.

Aukioloaikoina päärakennus ja ravintola ovat auki ja kivikauden kylässä opas paikalla. Kylässä koko perhe voi kokeilla kalliomaalausten ja keramiikan tekoa.

”Ja koululaisryhmiäkin meille on tulossa mukava määrä, ja toivotamme koululaiset ja kaikki muutkin vierailijat lämpimästi tervetulleiksi. Kouluopastuksia meille voi varata myös kesällä”, sanoo Kierikkikeskuksen intendentti Leena Lehtinen.

Lähimatkailun noustessa koronarajoitusten takia kunniaan, on Kierikki tässä mielessä mitä parhaimpia päiväretkikohteita.

”Kierikki on erinomainen saavutettavuudeltaan ja turvallisuudeltaan”, Lehtinen muistuttaa.

Kuluva kesä on kierikkiläisille koronan vuoksi välivuodentyyppinen, mutta katseet on suunnattu jo tulevaan.

”Kierikkiin vuosikymmenten varrella tehdyt satsaukset on syytä käyttää täysimääräisesti hyväksi. Onhan tämä Suomen suurimpia esihistoriallisia museoita ja keskuksen päärakennus edustaa suomalaisen hirsirakentamisen huippuosaamista. Sen juhlasalin akustiikkaakin on kehuttu yhdeksi Suomen parhaimmista”, toteaa Lehtinen.

Avoinna: 2.7.–8.8.2020 to–la 10–17 ja su 12–18
Avoinna ympäri vuoden tilauksesta. Pääsyliput 10/6e.
Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Kierikin päärakennus on uljas ilmestys ja edustaa hirsirakentamisen huippuosaamista.

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta