Siirry suoraan sisältöön

Epidemia jatkuu tasaisena – tauti sairastetaan kotona flunssan tavoin

9.2.2022

Koronaepidemia jatkuu Pohjois-Pohjanmaalla edellisviikkojen kaltaisena. Viruksen aiheuttamaa tautia on liikkeellä paljon, mutta iso osa tartunnoista ei tule näkyville tilastoihin, vaan tauti sairastetaan kotona tavallisen flunssan tapaan.

Pohjois-Pohjanmaan alueellinen koordinaatioryhmä päätti säilyttää tiistaisessa, 8. helmikuuta, pidetyssä kokouksessaan alueen koronasuositukset ennallaan. Alkuvuoden aikana purettujen rajoitusten vaikutusta epidemiatilanteeseen seurataan.

Sairaalahoidon kuormitus on säilynyt maltillisena: koronapotilaiden määrä Oulun yliopistollisessa sairaalassa on vaihdellut tammi-helmikuun ajan hieman viidentoista molemmin puolin.

Alueellinen koordinaatioryhmä totesi, että alueella voimassa olevat suositukset epidemian hillitsemiseksi pidetään ennallaan. Alueelta on alkuvuoden aikana purettu rajoituksia niin yleisö- kuin yksityistilaisuuksienkin osalta. Näiden purkujen vaikutuksia tilanteen kehittymiselle seurataan.

Lisäksi ryhmä muistuttaa, että riittävän korkea rokotekattavuus on edelleen keskeinen keino tilanteen hallitsemiseksi. Erityisen tärkeitä rokotukset ovat koronavirustaudin riskiryhmiin kuuluville, eli esimerkiksi ylipainoisille ja ikääntyneille ihmisille.

Vaikka omikron-variantin myötä rokotetunkin riski sairastua on aiempaa korkeampi, suojaa rokotus edelleen hyvin erityisesti vakavalta tautimuodolta ja vähentää riskiä joutua sairaalahoitoon.

Lisätietoja Oulun tilanteesta

Voimassa olevat koronasuositukset

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Iso osa koronatartunnoista jää tällä hetkellä tilastoimatta, sillä kotitestien määrä on lisääntynyt. Kuva: Mostphotos

Lue myös

Lue lisää aiheesta