Siirry suoraan sisältöön

Entiset Tiernapojat eli erilainen joulukuvaelma nähdään Valve-salissa

14.12.2021

Entiset Tiernapojat -kuvaelma on musiikillinen esitys, joka lainaa perinteistä Tiernapoika-kertomusta, sen henkilöitä ja musiikkia, ja sovittaa ne yhteen suomalaisen perinnemusiikin ja kuvaelman itsenäisen tarinan kanssa.

Esityksessä kaksi entistä tiernapoikaa palaavat näyttämölle rakentamaan lavaa perinteistä tiernapoika-esitystä varten. Samalla he pohtivat alkuperäisen kuvaelman sisältöä ja sen henkilöitä, Herodesta, Murjaania, Knihtiä ja Tähtipoikaa ja heitä esittäneiden entisten tiernapoikien kohtaloita. Tunnelmia ja ajatuksia terästää suomalainen perinnemusiikki.

Entiset Tiernapojat ei ole ovitus perinteisestä Tiernapoika-kuvaelmasta, vaan ainoastaan lainaa sen tarinaa, henkilöitä ja lauluja oman, itsenäisen esityksensä perustaksi. Esityksen kesto on noin 45 minuuttia.

Esityksen käsikirjoitus ja musiikin sovitus ovat näytelmässä esiintyvien Osmo Hakosalon ja Sami Paavolan. Tiernapoikien vaatteet ja julisteen on suunnitellut ja toteuttanut Minna Hakosalo. Esitystä ovat tukeneet Oulun kaupunki ja SKR:n Pohjois-Pohjanmaan rahasto.

Entiset Tiernapojat, torstaina 16.12. klo 19 Valve-salissa.

Entiset Tiernapojat eli Osmo Hakosalo ja Sami Paavola pureutuvat alkuperäisten tierna-hahmojen kohtaloihin.

Lue myös

Lue lisää aiheesta