Siirry suoraan sisältöön

Elokuva kuuluu kouluun – meneillään koululaisten elokuvaviikko

30.9.2020

Valveen elokuvakoulu organisoi tällä viikolla meneillään olevaa koululaisten elokuvaviikkoa. Koululaisille ja opettajille on tarjolla hurja määrä materiaalia ja elokuvia, joiden avulla elokuvakasvatusta ja elämyksiä on helppo järjestää.

Kaikille kouluille avointa ja maksutonta Koulujen elokuvaviikkoa vietetään jälleen valtakunnallisesti tällä viikolla.

Viikon aikana kouluille tarjotaan verkon kautta mieleenpainuvia elokuvaelämyksiä, kaikkiin eri oppiaineisiin sopivia kamerakynätehtäviä ja vinkkejä oman elokuvan tekemiseen omassa luokassa. Tänä vuonna mukaan on kutsuttu myös esi- ja alkuopetuksen ryhmät sekä ruotsinkieliset koulut.

Elokuvaviikkoon osallistuminen on oiva tapa tarjota laadukasta ja monipuolista elokuvakasvatusta omalle luokalle. Kaikki sisällöt ovat maksuttomia ja ne löytyvät kootusti osoitteesta elokuvaviikko.fi.

”Ajattelemme, että jokaisella lapsella ja nuorella Suomessa on oikeus saada laadukasta elokuvakasvatusta. Viime vuonna Koulujen elokuvaviikkoon osallistuikin peräti 80 000 oppilasta. Jokainen voi auttaa meitä tavoitteessamme saada sanaa leviämään eli vinkata maksuttomasta elokuvan teemaviikosta tuntemilleen opettajille, kollegoille ja rehtoreille”, sanoo koordinaattori Minea Taivalaho, Valveen elokuvakoulusta.

Tarjolla monta elokuvaa

Elokuvaviikon aikana tarjolla on lyhyitä animaatioelokuvia sekä lasten ja nuorten tekemiä lyhytelokuvia pienimmille oppijoille.

3.–6. luokille esitetään upea ja tunteisiin pureutuva Supa Modo (Saksa/Kenia 2018, 74 min), maaginen Sininen tiikeri (Tšekki 2012, 92 min) sekä kotimaiset helmet Lumikuningatar (1986, 88 min) ja Iris (2011, 74 min).

Ruotsinkielisille 3.–6. luokille tarjolla on Antboy (Tanska 2013, 77 min). Yläkouluikäiset pääsevät katsomaan nuorten välisistä suhteista kertovan draamakomedian Se uus tyyppi (Ranska 2015, 80 min). Elokuvaviikolla voi katsoa myös aiemmilta vuosilta tuttuja kotimaisia klassikkoelokuvia.

Osa elokuvista on katsottavissa vain elokuvaviikon ajan ja opettajan tulee tilata katsomista varten salasana. Salasanalomake ja tarkemmat esitystiedot löytyvät jokaisen elokuvan yhteydestä.

Koulujen elokuvaviikon yhteistyökumppaneita ovat Kansallisen audiovisuaalisen instituutin (KAVI) Elokuvapolku, Koulukino ry, IhmeFilmi ry ja CinEd-hanke, Finlandssvenskt filmcentrumin ja Walhalla ry:n Filmkamraten, Mediakasvatuskeskus Metka, Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto sekä Espoo Ciné ja Wrap!-hanke.

Elokuvaviikkoa rahoittavat opetus- ja kulttuuriministeriö sekä Oulun kaupunki.

Lisätietoja https://www.elokuvaviikko.fi/

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Koulujen elokuvakoulu koordinoidaan Valveelta. Viime vuonna valtakunnallinen viikko tavoitti noin 80 000 oppilasta. Kuva: Juuso Haarala

Lue myös

Lue lisää aiheesta