Siirry suoraan sisältöön

Elämysten olohuone kokoaa paikalliset elämystuotteet

16.6.2020

Kaksi Päiviä, kaupunginjohtaja Päivi Laajala ja seudun matkailun yhteismarkkinointiyhtiö VisitOulun toimitusjohtaja Päivi Penttilä kävivät Mun Oulun studiossa kertomassa uudesta paikallisten elämysten verkkokaupasta.

VisitOulu on luonut uuden digitaalisen palvelun, Elämysten olohuoneen, jonne on kerätty Oulun elämystuotteita paikallisten ihmisten ja matkailijoiden ostettavaksi. Olohuone löytyy osoitteesta www.visitoulu.fi/elamystenolohuone.

”Meidän alueemme elämystuotteet ovat nyt yhdessä paikassa, yhdellä sivulla löydettävissä ja myös ostettavissa”, kertoo VisitOulun toimitusjohtaja Päivi Penttilä.

Paikalliset yrittäjät ovat todella isojen haasteiden keskellä vaikean koronakevään jälkeen. Vaikka matkailukesä on alkanut virkeästi ja tunnelmat ovat positiiviset, ovat yritykset aikaisempaan vuoteen nähden isosti takamatkalla myynnin osalta.

”Elämysten olohuone on mahtava mahdollisuus osoittaa tukea paikallisille yrittäjille ja yrityksille”, Penttilä korostaa.

Oulu on vapautumassa

Kaupunginjohtaja Päivi Laajala on ilokseen huomannut, miten Oulu on viime aikoina avautunut. Toki kaupungissa edelleen huomioidaan etäisyydet, käsihygienia ja muut turvallisuusohjeet.

”Ihmiset ovat uskaltautuneet ulos. Tässä kohtaa Elämysten olohuone on loistava avaus ja toivon, että oululaiset käyttävät nyt oululaisten yrittäjien palveluja”, Päivi Laajala vetoaa.

Elämysten olohuoneessa on tarjolla monenlaisia elämyksiä, myös esimerkiksi laskuvarjohyppyä harrastaneelle kaupunginjohtajallemme.

”Olohuoneesta löytyy kuumailmapallolentoa, seikkailujen sunnuntaita ja monenlaisia vesistöön ja pyöräilyyn liittyviä tuotteita, jotka sopivat Päivin tapaisille hurjapäillekin”, Päivi Penttilä naurahtaa

Luonto on Oulun vahvuus

Oulua ei esimerkiksi Lapin ja Saimaan seudun tavoin tunneta matkailustaan. Kaupunginjohtajan mukaan Oulu on vahva liikematkailukaupunki, mutta hän näkee mahdollisuuksia myös vapaa-ajan matkailussa.

”Meiltä löytyy hyviä luontokohteita, järjestettyjä palveluita ja muun muassa erittäin hyviä ravintoloita. Matkailu on Oulussa kasvussa ja VisitOulu tekee siinä todella hyvää työtä”, Päivi Laajala toteaa.

Päivi Penttilän mukaan suhteessa Suomen muihin isoihin kaupunkeihin Oulun matkailussa on potentiaalia kasvaa reilusti.

”Meidän tavoitteemme on nousta suurten kaupunkien rivistä esille. Kaupungin ja luonnon yhdistelmä sekä rikas Oulun seutu, jossa kahden tunnin ajomatkan päässä on hienoja kohteita, osuvat hyvin kansainvälisiin matkailun trendeihin”, Penttilä huomauttaa.

Elämysten olohuone tuo seudun vahvuuksia esille entistä enemmän.

"Takaan, että yllätytte siitä, mitä sieltä löytyy. On mahtavaa, että teimme alueen yritysten kanssa nopeasti yhteisen digiloikan ja saimme tällaisen palvelun aikaiseksi”, Penttilä kiittelee.

Visit Oulu haluaa haastaa oululaiset käyttämään paikallisten yritysten palveluja myös Elämysten olohuoneen kautta -  ja kertomaan siitä muillekin:

  1. Mene osoitteeseen: visitoulu.fi/elamystenolohuone
  2. Valitse itsellesi mieleinen elämys ja osta elämys alustan kautta
    - Osa elämyksiä myydään tiettyyn tapahtuma-aikaan
    - Osa elämyksistä voidaan varata haluamana ajankohtana
    - Voit myös aina ottaa suoraan yhteyttä yritykseen ja kysyä erikseen ajankohtaa
  3. Ota itsestäsi kuva ja/tai n. 15 sek. video ja kerro, minkä elämystuotteen valitsit ja miksi.
  4. Kiitos, kun jaat tätä omissa some-kanavissasi. Muista käyttää #elämystenolohuone #visitoulu

 

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta