Siirry suoraan sisältöön

Drive-in-testauspiste avattu Oritkariin – varaa aika etukäteen Omahoidosta

21.8.2020

Oulun kaupunki on avannut koronaviruksen Drive-in-testauspisteen Oritkarissa sijaitsevalle parkkialueelle. Piste on avoinna arkipäivisin kello 9-15.

Juuri avattuun Oritkarin drive-in-testaukseen pääsee vain ajanvarauksella Oulun Omahoidon kautta. Näytteenottopaikalle ajetaan Oritkarintien kautta, yllä olevan karttakuvan mukaan.

Testauspiste on avoinna arkisin kello 9-15. Testauspisteellä näytteenottoon jonotetaan autossa. Paikalla on liikenteenohjaus.

Drive-in-testauspisteelle tulee varata aika Omahoito-palvelun kautta. Varauksen voi tehdä vain kuluvalle päivälle itselleen tai puolesta-asioitaville. Ajanvaraus on tarpeellinen, jotta liikenne alueella ei ruuhkaudu. Huomaathan, että varattu aika on ohjeellinen.

Koko perhe testiin

Samaan perheeseen kuuluvat jäsenet voidaan testata samalla kertaa. Silloin riittää, että yhdelle perheenjäsenelle samassa autossa on varattu aika.

Drive-in-testausta ei suositella alle kouluikäisille lapsille, sillä pieniltä lapsilta on helpompaa ottaa näyte koronavastaanotoilla.

Drive-in-testauspisteen tarkoitus on vähentää flunssaisten asiakkaiden määrää vastaanotoilla ja estää vastaanottojen ruuhkautumista lisäämällä testauskapasiteettia. Drive-in-testausta laajennetaan mahdollisesti myöhemmin.

Kartta osoittaa Oritkarin Korona Drive-in -pisteen sijainnin ja kulkusuunnan. Koko perhe voidaan testata samalla kertaa, vaikkakin alle kouluikäisten testaus suositellaan tehtäväksi vastaanotoilla.

Lue myös

Lue lisää aiheesta