Siirry suoraan sisältöön

Digiturvataitojen supersankarit lasten digiarjen turvana – Elokuvateatteri Star mukana viestin levittämisessä

7.6.2022

Turvallinen Oulu -hankkeessa on tuotettu animaatio digiturvataidoista lapsille ja heidän vanhemmilleen. Animaation kautta lapsille opetetaan tärkeitä taitoja, jotta heidän arkensa olisi turvallista myös digimaailmassa. Elokuvateatteri Starissa animaatio pyörii viiden viikon ajan, ennen jokaista lasten elokuvaa.

Animaation teossa ovat olleet apuna Rajakylän koulun 1.–2. luokkien oppilaat. Oppilaat otettiin mukaan suunnittelemaan animaation hahmoja ja sisältöä. Lapset kertoivat, että oli siistiä nähdä oma hahmo animaatiossa ja tuntui kivalta olla mukana suunnittelemassa animaatiota. Toisille parasta oli hahmojen piirtäminen, toisille ensi-ilta herkkuineen.

Animaatio on tuotettu seitsemällä kielellä: suomeksi, ruotsiksi, englanniksi, pohjoissaameksi, dariksi, arabiaksi ja somaliaksi.

Elokuvateatteri Star lähti mukaan välittämään tärkeää viestiä lasten ja nuorten turvallisuuden lisäämiseksi. Starissa animaatio pyörii viiden viikon ajan, ennen jokaista lasten elokuvaa. Turvallinen Oulu -hanke tarjoaa animaatiossa auttaneiden luokkien lapsille elokuvanäytökseen lipun.

Videot löytyvät Turvallinen Oulu -hankkeen Youtube-kanavalta:

 

Animaation teossa ovat olleet apuna Rajakylän koulun 1.–2. luokkien oppilaat. Kuva: Turvallinen Oulu

Lue myös

Lue lisää aiheesta