Siirry suoraan sisältöön

Designtori tuo kädentaitajat ja kuluttajat yhteen Pikisaaressa

15.8.2023

Osana Oulun Juhlaviikkoja ja Taiteiden yötä järjestetään jälleen Designtori Pikisaaren Muotoilukeskus Protossa. Tapahtumassa voi myös kokeilla omia kädentaitojaan.

Nyt jo 13. kertaa järjestettävän Designtorin teemana on ollut alkuajoista lähtien ”tapaa tekijät tuotteiden takana”.

Tänä vuonna mukaan on tulossa kolmisenkymmentä muotoilijaa ja kädentaitajaa eri puolilta Suomea. Tarjolla on erilaisia design-tuotteita sekä osallistavaa ohjelmaa.

Muotoilukeskus Proto kertoo, että kotimaisia muotoiluyrityksiä on pyritty tukemaan säilyttämällä myyntipaikkojen hinnat maltillisella tasolla.

”Moni kotimainen yritys painii tällä hetkellä inflaation ja energiakriisin aiheuttamien haasteiden kanssa. Kuluttajien ostovoima on heikentynyt ja yleinen hintojen nousu vaikuttaa suoraan ostokäyttäytymiseen. Teimme päätöksen pitäytyä tutussa myyntipaikkojen hintatasossa ja näin madaltaa pienten brändien kynnystä hakea näytteilleasettajiksi tapahtumaamme”, kertoo tapahtumaa järjestävän Proton ry:n toiminnanjohtaja Hanna Rauma yhdistyksen tiedotteessa.

Muutamilla myyntipisteillä on mahdollista osallistua myyjien järjestämään osallistavaan toimintaan. Moricon teltalla voi esimerkiksi suunnitella korut laserleikatuista koivuvanerisista korupaloista, ja Mirka Kortesoja-Kuparisen teltalla voi kokeilla kasvivärimusteen valmistamista materiaalimaksua vastaan. Pikisaarelainen keraamikko Anne Linna järjestää Luo Studion pisteellä työnäytöksiä, jossa pääsee seuraamaan saven työstöä dreijaamalla.

Kaksipäiväinen Designtori järjestetään 17.–18. elokuuta Muotoilukeskus Protossa (Pikisaarentie 17) ja sen rannan puoleisella piha-alueella. Tapahtuma on avoinna yleisölle torstaina kello 14–21 ja perjantaina kello 14–20.

 

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Pikisaaren Designtori järjestetään jo 13. kerran torstaina ja perjantaina. Kuva: Sini Pirnes

Lue myös

Lue lisää aiheesta