Siirry suoraan sisältöön

BusinessAseman FabLabissa voi valmistaa käsintehtyjä lahjoja pukinkonttiin

21.11.2020

BusinessAseman FabLabissa järjestetään joulukoristeiden suunnittelua ja valmistusta Nyt leikkaa -työpajoissa marras–joulukuussa. Koristeet leikataan laserleikkurilla huovasta. Työpajoissa voi paitsi kartuttaa omaa osaamistaan, tutustua myös FabLabin tarjoamiin mahdollisuuksiin.

”Nämä ovat matalan kynnyksen työpajoja, joihin voi huoletta osallistua, vaikka ei olisikaan aiemmin tehnyt suunnittelua tietokoneella”, rohkaisee TyöAsema-hankkeen projektipäällikkö Päivi Jämsä.

Osallistumista varten tarvitaan nettiyhteys ja tietokone. Koronatilanteen vuoksi suunnittelu ohjataan etäyhteyksin ja osallistujalle varataan henkilökohtainen aika koristeen leikkaamiselle FabLabiin.

”Pajassa voi suunnitella oman koristeen tai käyttää ja muokata valmista mallia. Samalla näkee, mitä kaikkea tila ja laitteet mahdollistavat”, kertoo Jämsä.

Työpajoja järjestetään kolme, ja ne on suunnattu ensisijaisesti oululaisille työttömille työnhakijoille.

Työpajoihin ilmoittaudutaan etukäteen osoitteessa lyyti.in/nyt-leikkaa-2020.

Nukkekodin kalusteita ja lasinalusia

BusinessAseman FabLabiin voi varata tutustumisaikoja ryhmille maanantaista torstaihin klo 9–16. Myös yrityksillä on ajanvarausmahdollisuus.

”Vapaita aikoja on vielä hyvin tarjolla, joten kannattaa ottaa rohkeasti yhteyttä. Katsotaan yhdessä sopiva ajankohta ja sisältö vierailulle”, sanoo ohjaaja Jari Uusitalo.

”Perjantaisin kello 9–16 FabLab on avoinna kaikille ilman ajanvarausta. Silloin kuka tahansa voi tulla tutustumaan, vaikka ei olisikaan vielä omaa projektia työn alla”, jatkaa Uusitalo.

FabLabissa suosittuja ovat esimerkiksi lasinaluset, pienet sisustustuotteet, kuten lamput tai vaikkapa nukkekodin kalusteet.

Laserleikkuri ja 3D-tulostin ovat suosittuja välineitä valmistukseen, mutta esimerkiksi kortti- ja sisustusteippauksia voi leikata vinyylileikkurilla ja kankaan kuviointi onnistuu brodeerauskoneella.

”Ideoita kannattaa käydä katsomassa. Täällä pystyy valmistamaan vaikkapa itsetehtyjä joululahjoja”, vinkkaa Uusitalo.

FabLab sijaitsee BusinessAsemalla osoitteessa Hallituskatu 36 B. Lue lisää Nyt leikkaa -työpajoista: businessasema.com/tapahtumat.

Nyt leikkaa -työpajoja järjestää TyöAsema-hanke. Hanketta rahoittavat Euroopan sosiaalirahaston ohjelmasta Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus sekä BusinessOulu.

Päivi Jämsä FabLabissa
”Pajassa saa suunnitella oman koristeen tai käyttää ja muokata valmista mallia", sanoo Päivi Jämsä.

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta