Siirry suoraan sisältöön

Botnia-palkintoehdokkaat julkistettu – Uusi kirjallisuusfestivaali jälleen 9.-10. syyskuuta Oulussa

7.9.2022

Uusi kirjallisuusfestivaali järjestetään Oulussa tulevana viikonloppuna seitsemännen kerran. Monipuolisessa ohjelmistossa kirjansa julkistavat kirjailijat Petri Laukka, Jarno Mällinen, Jukka Takalo sekä Pauliina Vanhatalo. Lauantaina kukitetaan myös Botnia-palkintoehdokkaat, joita on yhteensä kahdeksan. Voittaja julkistetaan lokakuun 10. päivä.

Uuden kirjallisuusfestivaalin tapahtumapaikkoina ovat Kulttuuritalo Valve, Suomalainen Kirjakauppa, Finnkino Plaza sekä Voimala 1889. Festivaalilla esitetään muun muassa Veden vartija -elokuva, joka perustuu Emmi Itärannan Teemestarin kirjaan. Kirjan dramatisoinnista ovat kertomassa ohjaaja Saara Saarela ja käsikirjoittaja Ilja Rautsi lauantaina Plazassa kello 12.

Botnia-ehdokkaat esillä

Lisäksi Kulttuuritalo Valveen kahvilassa esitellään lauantaina 10. syyskuuta kello 13 tämänvuotiset Botnia-palkintoehdokkaat.

Palkinto jaetaan kuudetta kertaa. 15 000 euron arvoinen Botnia on palkintona poikkeuksellinen: ehdolle voidaan hyväksyä mitä tahansa kirjallisuudenlajia edustava kaupallisen kustantamon julkaisema teos. Lisäksi kielirajausta ei ole – riittää, että tekijä asuu Pohjois-Pohjanmaalla tai on kotoisin sieltä. Botnia-voittaja selviää lokakuun 10. päivä.

Tämän vuoden ehdokkaat ovat: Veli-Pekka Lehtola: Entiset elävät meissä – Saamelaisten historiat ja Suomi. Gaudeamus 2022, Antti Leikas: Tonttu. Valot sammuvat. Siltala 2022, Miki Liukkonen: Elämä: Esipuhe. WSOY 2021, Virpi Koskela & Janne Körkkö: Yöjoen valot – Kuvia ja tarinoita Iijoen varrelta. SKS 2022, Ritva Kylli: Suomen ruokahistoria – Suolalihasta sushiin. Gaudeamus 2021, Ville Ranta: Kuinka valloitin Ranskan. WSOY 2021, Johanna Venho & Sanna Pelliccioni: Metsämuistikirja. Teos 2022 sekä Katariina Vuori: Merireittejä menneisyyteen – Kun rakastuin kuolleeseen merikapteeniin. Like 2022.

Keskusteluja Valveella

Festivaalilla on paljon mielenkiintoista ohjelmaa. Suurin osa keskusteluista käydään Valveen kahvilatiloissa.

Kirjallisuusfestivaalin avajaisia vietetään perjantaina 9. syyskuuta kello 16 Valveen kahvilan Afterworkin merkeissä. Siellä kuullaan esimerkiksi Antti Haatajaa, joka on suurpetoihin, luontokatoon, ilmastonmuutokseen, ja pohjoiseen luontoon erikoistunut tietokirjailija ja valokuvaaja. Hän sai Lauri Jäntin tietokirjapalkinnon 2019 teoksesta Pohjoinen ja kunniamaininnan WWF:n vuoden luontokirjakilpailussa 2018 arvoteoksesta Tuulessa roihuaa maa.

Tilaisuuden alustaa Suomen tietokirjailijat ry:n Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun aluevastaava Katariina Vuori. Lisäksi julkistetaan toimittaja, kirjailija Petri Laukan K. J. Ståhlbergin armoton matka -tietokirja (Into, 2022) sekä muusikko Jukka Takalon Twiittijokisarja-kirja (Valassaaret, 2022)

Mielenkiintoiset keskustelut jatkuvat Valveella lauantaina. Katso koko ohjelma tästä linkistä.

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta