Siirry suoraan sisältöön

Botnia-palkinto nousee 15 000 euroon – pelifirma Fingersoft lähti tukemaan pohjoista kirjallisuutta

27.11.2021

Ensi syksynä kuudetta kertaa jaettavan Botnia-kirjallisuuspalkinnon summa kasvaa 15 000 euroon. Monilajinen pohjoinen kirjallisuuspalkinto työntyy näin Suomen suurimpien kirjallisuuspalkintojen joukkoon – yleispalkinnoista vain Finlandia-palkinto on suurempi.

Ensi syksynä kuudetta kertaa jaettavan Botnia-kirjallisuuspalkinnon summa kasvaa 15 000 euroon. Oulun kaupunki ja Osuuskauppa Arina jatkavat palkinnon pysyvinä rahoittajina, ja kolmas, vaihtuva rahoittaja edustaa oululaista yritysmaailmaa. Vuoden 2022 rahoittajaksi on nimetty Fingersoft Oy.

”Haluan haastaa kaikki vanhemmat kannustamaan lapsiaan pelaamaan vähemmän ja lukemaan enemmän”, sanoo pelifirman toimitusjohtaja Jaakko Kylmäoja.

Lukeminen mukaan lapsuudessa

Fingersoft on vuonna 2012 perustettu oululainen pelinkehittäjä, jonka ydintoimintaa ovat hauskat, suuren yleisön mobiilipelit. Yritys on tunnettu mobiilipelihiteistään Hill Climb Racing ja Hill Climb Racing 2, joilla on maailmanlaajuisesti yli 1,9 miljardia latausta. Fingersoftin tuotteet ovat saatavilla iOS-, Android- ja Amazon-alustoille.

“Hyvän lukutaidon kehittäminen on yksi tärkeimmistä taidoista, joita meidän tulee kehittää aina varhaisesta lapsuudesta lähtien. Kolmen kouluikäisen lapsen isänä olen hyvin tietoinen siitä, miten etenkin lapset ja nuoret pelaavat liikaa ja lukevat liian vähän. Pelit ovat parhaimmillaan kehittäviä ja hyödyllisiä, mutta liian usealla vaikuttaisi olevan ongelmia niiden pelaamiseen liittyvässä ajanhallinnassa. Tämä on asetelma, josta kukaan ei hyödy ja jonka tasapainottamiseen tarvitsemme tekoja”, Fingersoftin toimitusjohtaja Jaakko Kylmäoja kertoo.

”Haluamme osoittaa tukemme pohjoiselle kirjallisuudelle nostamalla Botnia-kirjallisuuspalkinnon palkintopottia ja siten kannustamaan kirjailijoita tuottamaan jatkossakin meille hyödyllisiä ja innostavia lukuhetkiä. Samalla haluan haastaa kaikki vanhemmat kannustamaan lapsiaan pelaamaan vähemmän ja lukemaan enemmän. Yksi hyvä ajankohtainen keino tähän on valita pukinkonttiin enemmän kirjoja,” Kylmäoja lisää.

Kisa kaikille lajeille

15 000 euron arvoinen Botnia on palkintona poikkeuksellinen: ehdolle voidaan hyväksyä mitä tahansa kirjallisuuden lajia edustava teos. Kielirajausta ei ole, riittää että tekijä asuu tai on kotoisin Pohjois-Pohjanmaalta.

Syksyisin jaettavan palkinnon ehdokaslistalle kelpaavat teokset, jotka on julkaistu saman vuoden keväällä tai edellisen vuoden syksyllä. Tällä Oulun kirjailijaseura haluaa kamppailla kirjallisuuden lyhenevää elinkaarta ja kvartaalikustantamista vastaan.

 

Botnia-palkinnosta saavat kisata aina kaikki kirjallisuuslajit. Kuva: Mostphotos

Lue myös

Lue lisää aiheesta