Siirry suoraan sisältöön

Blind Channel -viisuesityksen toiset harjoitukset Rotterdamissa: Verta, hikeä ja kovaa huutoa

14.5.2021

Tänään oli Blind Channelin toisten lavaharjoitusten vuoro Rotterdamin Euroviisu-lavalla. Mukana olivat näyttävät valo- ja pyrotehosteet, eikä ilman verenvuodatusta selvitty. Blind Channel on enemmän kuin valmis kisaan.

Ahoyn viisulava oli tänään varattu Blind Channelille kolmeen läpimenoon. Mukana olivat myös tulitehosteet ja meno oli sen mukaista. Harjoitusten jälkeen kitaristi Joonas Porko esitteli toisen käden sormeaan, joka oli jo paikattu.

”Tästä kädestä alkoi vuotaa verta vedon aikana. Perusjuttuja. Soitin vain niin voimakkaasti ja raivolla. Ei sen kummempaa. Ajateltiin tuon viimeisen vedon aikana, että annamme kaikkemme. Ei showta ilman verta”, Porko myhäili.

Samalla moni on ihmetellyt miten vokalistien ääni kestää.

”No, me ollaan viimeiset kahdeksan vuotta totuttu huutamaan läpi koko setin, ei yhden biisin esittäminen tunnu missään”, sanoi Niko Vilhelm.

”Olemme harjoitelleet paljon ja itse asiassa kyse on rohkeudesta. Jos et uskalla huutaa täysillä, niin se voi olla rasittavampaakin äänelle. Mr Lordilta kuulimme vinkkinä, että hän avaa ääntään suklaalla, pepsillä ja tupakalla, me ei olla vielä kokeiltu sitä. Vesi on tähän mennessä riittänyt. Ehkä me finaalissa kokeillaan noita Mr Lordin vinkkejä”, hän nauroi.

”Tai olutta!”, huikkaa Porko.

”Totta puhuen ainoa vika tässä talossa on, ettei täällä ole ollenkaan alkoholitarjoilua”, hän nauraa.

Heittämällä finaaliin?

Euroviisulehdistö on povannut Blind Channelin menevän heittämällä finaaliin, mutta monia on myös kiinnostanut bändin suunnitelmat kisan jälkeen.

”Me olemme täällä ylpeänä edustamassa Suomea, mutta tämä on vain välietappi matkalla maailmanvalloitukseen. Toivomme Euroviisujen myötä tietysti näkyvyyttä koko Euroopassa ja sen tuomia hyviä listasijoituksia eri maissa. Meitä hieman peloteltiin ennen tänne tuloa, että euroviisumeno on tosi suurta ja hektistä, ja lava on valtava”, kertoo Joel Hokka.

”Itse asiassa tämä ei ole oikeastaan tuntunut sen kummemmalta. Lavalla meillä on hyvin kotoisa olo. Olemme soittaneet niin monia areenakeikkoja, että olemme tällaiseen tottuneet. Joskus olemme joutuneet ison yleisön eteen jopa ilman sound chekkiä, ja se on ollut pelottava tilanne. Täällä soittaminen tuntuu erittäin mukavalta ja luonnolliselta”, lisää Niko Vilhelm.

Bändillä on tänään tarkoitus tavata Italian edustajat eli Måneskin-yhtye. Heidän kappaleensa Zitti e buoni voitti Italian perinteikkään San Remo -kilpailun.

”Näimme heidän esityksensä, joka oli huippuhieno. Heillä on asenne kohdillaan, kuten meilläkin, ja se on tärkeintä. Olemme molemmat ansiokkaita rankemman musiikin lähettiläitä”, Niko Vilhem kiteyttää.

Vaikka Blind Channelin ja Måneskinin kappaleet ovatkin tyylillisesti erilaisia, monet kommentoijat ovat jo niputtaneet ne yhteen. Keskustelua aiheen tiimoilta on käyty esimerkiksi Jodelin euroviisukanavalla, jossa on pohdittu, voivatko Italia ja Suomi syödä toistensa ääniä.

Tämä selviää reilun viikon päästä, jolloin mitä luultavimmin molemmat edustajat nähdään finaalissa 22. toukokuuta.

 

 

 

 

 

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Blind Channelin tämänpäiväinen lavaharjoitus oli, jos yhtään mahdollista, vieläkin vauhdikkaampi kuin aiemmat Rotterdamin Ahoy-areenalla nähdyt vedot. Kuvat: Ebu/Andres Putting

Lue myös

Lue lisää aiheesta