Siirry suoraan sisältöön

Blind Channel Oulusta mukana UMK:ssa - tähtäimessä paikka Euroviisuissa

21.1.2021

Blind Channelin Uuden Musiikin Kilpailun kappale Dark Side on julkaistu tänään. Yhtye kisaa euroviisuedustajan paikasta kappaleella, jonka tuotannosta ovat vastanneet bändin jäsenet ja tuottaja Joonas Parkkonen. Sen on miksannut kansainvälisesti arvostettu tekijä Dan Lancaster.

”Dark Side on hauskanpitobiisi ulkopuolisuutta tunteville. Se on pimeydessä olevien bileiden soundtrack, jossa tiivistyy Blind Channelin ydin”, yhtye kommentoi. 

Blind Channel on kypsynyt underground-piireissä kolmen levyn ajan, ja haluaa nyt päästä kaikkien huulille, koteihin ja soittimiin. Esiintymistä rakastava bändi on taipuvainen tekemään hulluja juttuja ja nauttii isosta show’sta.

”Maailma meni kiinni ja me bändin kanssa sulkeuduimme treenikselle purkamaan turhautumista, joka seurasi keikkojen peruuntumisesta”, kertaa bändin laulaja Joel Hokka kilpailukappaleen syntyä.

Dark Side on tehty suurelle yleisölle

Kappaletta tehdessään yhtye mietti alusta alkaen, miltä se kuulostaisi liveyleisön edessä esitettynä.

 "Haluttiin, että biisi koukuttaa heti ja saa kuulijan messiin. Ei lähdetty sen kummempia arpomaan vaan täysillä kertsillä sisään", Aleksi Kaunisvesi kertoo. 

”Dark Side on hauskanpitobiisi ulkopuolisuutta tunteville. Se on pimeydessä olevien bileiden soundtrack, jossa tiivistyy Blind Channelin ydin”, yhtye kommentoi. 

Raati on hyvillään raskaammasta linjasta

UMK-ammattilaisraati on tyytyväinen, että mukaan saatiin tänä vuonna myös rock-edustusta.

"Blind Channel on yksi suomalaisen rockin potentiaalisimmista vientibändeistä. Suomi on yhä suurelta osin rock-maa, joten on mahtavaa, että mukana on vähintään yksi sen genren edustaja ja onhan se meidän ainoa euroviisuvoittokin tullut rockilla. Odotamme mielenkiinnolla kuinka räjähtävän show'n bändi tykittää UMK:n lavalla", raati summaa tuntojaan.

Voittaja valitaan 20. helmikuuta

Suomen seuraava euroviisuedustaja ja Uuden Musiikin Kilpailun voittaja valitaan 20. helmikuuta kello 21 suorassa lähetyksessä, joka on katsottavissa Yle TV1:stä ja Yle Areenasta.

Katsojat voivat äänestää suosikkiaan suoran lähetyksen aikana maksutta kirjautumalla Yle.fi-sovellukseen Yle Tunnuksella tai maksullisesti joko tekstiviestillä tai soittamalla äänestysnumeroon. Myös kansainvälinen raati pisteyttää biisit ja esitykset.

Voittajabiisin määrittää yleisöäänet ja kansainvälisen raadin antamat pisteet: katsojien äänten painoarvo on 75 prosenttia ja kansainvälisen raadin 25 prosenttia. UMK21:n voittaja edustaa Suomea Euroviisuissa Rotterdamissa 18.-22.5.2021.

Blind Channel:

- jäsenet: Niko Vilhelm – laulu, Joel Hokka – laulu, Joonas Porko - kitara, taustalaulu, Olli Matela – basso, Tommi Lalli – rummut, Aleksi Kaunisvesi - samplet, perkussiot
- perustettu Oulussa 2013
- määrittelee musiikkinsa termillä ”violent pop”, väkivaltapoppi
- luonut jo kansainvälistä uraa ja keikkaillut ympäri Eurooppaa
- julkaissut kolme studioalbumia ja helmikuussa 2018 palkittiin Emma Gaalassa vuoden rock -ehdokkuudella

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Raskaan sarjan Blind Channelissa soittaa kuusi oululaista: Joel Hokka ja Niko Vilhelm vastaavat laulusta, kitarassa ja taustalaulajana Joonas Porko, bassossa Olli Matela, rummuissa Tommi Lalli, samplet sekä perkussiot hoitaa Aleksi Kaunisvesi. Kuva: Mona Salminen

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta