Siirry suoraan sisältöön

Blind Channel on nyt myös Vuoden oululainen 2021

26.1.2022

Kaupunkilehti Forum24:n lukijat ovat äänestäneet Euroviisuissa menestyneen Blind Channelin Vuoden 2021 oululaiseksi.

Blind Channel nappasi voiton selvällä 43,6 prosentin äänisaaliilla. Toiseksi eniten ääniä sai Tanssii tähtien kanssa -kilpailun voittanut tanssipari Ernest Lawson ja Anniina Koivuniemi. Kolmanneksi sijoittui Oulun kaupungin tartuntatautilääkäri Jarkko Huusko.

Ääniä annettiin yhteensä reilut 5 000 kappaletta.

"Tämä tuntuu tosi hienolta, varsinkin, kun se on ihmisten päätös. Me ei tehdä musiikkia siksi, että miellytettäis jotain raateja. On tärkeää, että se resonoi yleisössä", yhtyeen laulaja Niko Moilanen sanoo.

Vuoden oululainen on valittu 80-luvulta lähtien. Aiempina vuosina tittelin on saanut muun muassa Lasse Kukkonen (2020), Jorma Kontio (2019), Ernest Lawson (2018), Aki Häkkinen (2017), Saara Aalto (2016) ja Sebastian Aho (2015).

Forum24-kaupunkilehti järjesti äänestyksen yhteistyössä Oulun kaupungin kanssa.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Blind Channel kerää tunnustuksia euroviisumenestyksen ansiosta. Heidät valittiin aiemmin myös Vuoden madetojalaiseksi 2021. Kuva: arkisto/ Minna Mäki-Heikkilä

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta