Siirry suoraan sisältöön

Blind Channel: Meillä on maailmanvalloitus meneillään, ei tässä ehdi sivuille vilkuilemaan

11.5.2021

Blind Channelin matka kohti Euroviisu-finaalia on alkanut. Tänään Rotterdamissa Blind Channelilla oli ohjelmassa ensimmäinen lavaharjoitus sekä kansainvälinen lehdistötilaisuus. Rennon itsevarma porukka vastaili lehdistölle tottuneesti.

Euroviisu-areenalla oli tänään jo täysi tohina. Ahoy-kongressikeskuksessa järjestettiin kahdeksan maan harjoitukset tunnin välein, Suomen vuoro oli iltapäivällä, jonka jälkeen Blind Channel istutettiin meet and greet -tapaamiseen kansainvälisen lehdistön eteen.

Yhtye on saanut jo nyt huomattavassa määrin mediahuomiota. Toimittajat ovat muun muassa ihastelleet energistä lavaliikehdintää.

”Ihan hyvin noi harjoitukset menivät. Pikkuisen tuo lava tuntui pieneltä”, kommentoi Joel Hokka, toinen laulajista.

”Joo, varoa saa, ettemme tipu esityksen aikana lavalta, kuten on käynyt kyllä aiemminkin”, naurahti Niko Vilhelm, toinen solisteista.

”Mutta se on hyvä! Siitä saadaan sitä oikeaa vaaran tunnelmaa. Tärkeintä meille on aina ollut livetilanteissa saada oikea meininki ja adrenaliini päälle, eikä ajatella liikaa. Ehkä siinä tuli pikkujuttuja ja vikoja esille, mutta niitä ehditään tässä viilaamaan. Löin esimerkiksi itseäni äsken vahingossa mikillä naamaan, kun hyppäsin, mutta ei se menoa haitannut”, hän jatkoi.

”Yllättävän hyvältä ja luonnolliselta tuo esiintyminen kameroille tuntui, vähän niin kuin oisimme musiikkivideota kuvanneet”, jatkoi Hokka.

Oman tien kulkijat

Bändiä on pidetty, Italian edustajan tavoin, tänä vuonna positiivisena poikkeuksena verrattuna muuhun Euroviisu-humppaan, jota kilpailu on yleensä pullollaan.

”Emme oikeastaan koskaan vertaa itseämme muihin, eikä meillä ole paineita olla tietoisesti erilaisia. Dark Side  -biisi on niin hyvä, että se riittää. Meillä on maailmanvalloitus meneillään, joten ei tässä ole aikaa vilkuilla sivuille”, heittää Niko Vilhelm.

”Onneksi täällä on tosiaan Italian rokkibiisi mukana. Voimme yhdessä tuoda rockia takas isoille lavoille. Violent pop on oikeastaan tuunattua ja faceliftattua rockia, koska joku nu-metal, hard rock tai mainstream heavy ovat jo vähän aikansa eläneitä käsitteitä. Mutta eipä tässä mihinkään musiikilliseen karsinaan haluais juuttua”, sanoo Joel Hokka.

Keskinäinen toveruus ja huumori on selkeästi bändin voimavara.

Lordin kanssa yhteistä

Bändi aloitti jo 2013 ja on julkaissut monta albumia ja ehtinyt rundailla Euroopassakin.

”Silloin kun olimme viimeksi kiertueella ja teimme muun muassa just tän Dark Side -biisin, kun iski korona. Oli mietittävä, että lyödäkö hanskat tiskiin ja vai pistetäänkö vastaan. Teimme ton biisin kaikille ihmisille ympäri Eurooppaa ja maailmaa anthemiksi, että näytetään keskisormea koronalle, ei annata periksi ja mennään eteenpäin.”

”Tämä euroviisuhomma on osa tuota matkaa. Hyvä biisi on aina hyvä biisi”, pojat sanovat.

Tarkkasilmäisimmät huomasivat harjoituksissa, että yhtye oli maalannut keskisormet punaisiksi. Kuva: Ebu / Thomas Hanses

Rovaniemeläinen Lordi voitti Euroviisut vuonna 2006 ja se tunnutaan muistettavan euroviisupiireissä edelleen. Yksi asia on Blind Channelin mukaan heissä yhteistä.

”Meillä on tietty freesimpi ote, mutta kuten Lordikaan ei ollut valmis luopumaan tyylistään, emme mekään. Emme tee kompromisseja. Se meitä yhdistää.”

Blind Channel: Joel Hokka, laulu, kitara, Aleksi Kaunisvesi, samplet, perkussiot, Tommi Lalli, rummut, Joonas Porko, kitara, taustalaulu, ja Niko Vilhelm, laulu. Kuvasta puuttuu Olli Matela, basso.
 

Blind Channel osallistuu Rotterdamissa toiseen semifinaaliin 20. toukokuuta. Finaali kisataan 22. toukokuuta.

 

Katso kyselyn tulokset

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Blind Channel antoi tottuneesti haastatteluja kansainväliselle lehdistölle. Kuvat: Carita Forsman

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta