Siirry suoraan sisältöön

Black Peider nousee lauantaina lavalle Oulun Sarjakuvafestivaalilla

20.11.2020

Tänään alkavan Oulun Sarjakuvafestivaalin ohjelma näyttää erityisen vahvalta. Eikä vähintään siksi, että muiden tähtivieraiden lisäksi tämän vuoden festivaalitaiteilija on Petteri Tikkanen. Hänen alter egonsa Black Peider esiintyy Strippisarjakuvan MM-kilpailujen palkintojenjaon yhteydessä.

Kansainvälistäkin mainetta niittänyt trikoopukuinen supersankaripainija Black Peider on iisalmelaisen sarjakuvataiteilija Petteri Tikkasen alter ego, joka sijoittui muun muassa vuonna 1999 ilmakitaransoiton MM-kisoissa hopealle.

”Oulu on minulle ollut aina erityinen kaupunki, sellainen virkistyspaikka. Aikoinaan Limingassa opiskellessa ja opettajanakin, oli helppo lähteä aina Ouluun ”virkistäytymään”, hän sanoo.

Vuoden 2020 alussa Petteri Tikkanen palkittiin Puupäähattu-palkinnolla, joka on Suomen sarjakuvaseuran tunnustus elämäntyölle.

”Tunnustus tuntui hyvälle, erityisesti kun sain sen silloin, kun vähiten odotin. En ollut edes julkaissut mitään pariin vuoteen. Mutta palkinto avasi luovuushanat ja uusia sarjakuvia alkoi syntyä”, Tikkanen kertoo.

Tikkanen myös käytännössä kokeili, miten hattu sopii katukuvaan.

”Kuljin Helsingissä kolme päivää hattu päässä, ja itseasiassa yllätyin, miten paljon sain positiivisia kommentteja ja reaktioita. Luulen, että Pekka Puupää on vielä syvällä pääkaupunkilaisten kollektiivisessa muistissa."

Black Peideristä elokuva

Petteri Tikkasen Black Peider -hahmo on poikkitaiteellinen, se esiintyy sarjakuvissa, musiikissa ja miksei ”oikeassa elämässäkin”. Vapaapainija esiintyy tänä viikonloppuna myös Oulun Sarjakuvafestivaalilla kirjastolla akustisen kitaran kanssa.

”En lupaa ihan satavarmasti trikoita, mutta huppu on kyllä. Koskaan ei voi tietää, mitä tapahtuu”, hän nauraa.

Tikkanen on tekemässä juuri nyt uutta musiikkia duona Jukka Nissisen kanssa ja lupaa uuden Black Peider -kirjankin ensi vuonna. Sitä ennen tapahtuu kuitenkin jotain ihan uutta.

”Kuvaamme ensi kesänä Jukka Vidgrenin (Hevi reissu) ja oululaisen Mutant Koala Picturesin kanssa lyhytelokuvan Black Peiderista, se ammentaa oikeasta elämästä, vaikka fiktiivinen onkin.”

”Black Peider on kuitenkin ilmaisun- ja sananvapauden sanansaattaja ja esitaistelija. Sen tärkeä viesti on, ettei kenelläkään saa jäädä asioita pöytälaatikkoon vain rohkeuden puutteesta. Tahdon pitää olla lujempi kuin taidon”, Petteri Tikkanen kiteyttää.  

Oulun Sarjakuvafestivaalin 20.-22.11.2020 lavaohjelmien aikana on muun muassa Tikkasen näyttelyn yhteydessä jaossa kävijöille tuhat kappaletta kasvomaskeja. Lisäksi myös muut Oulun kaupungin turvallisuusohjeistukset on huomioitu tapahtumaa järjestettäessä.

Tapahtuman pääpaikkoina ovat Oulun kaupunginkirjaston pääkirjasto ja samassa rakennuksessa sijaitseva sarjakuvakirjasto, Sarjasto. Petteri Tikkasen suosituksia maskilla -originaalinäyttely on esillä 19.11.-9.12.2020 Oulun pääkirjaston Laituri-tilassa.

Black Peider esiintyy Pakkala salissa lauantaina 21.11. klo 17:30. Tapahtuma livestriimataan YouTube-kanavalle.

Lisätietoja: www.oulucomics.com/fest/

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Black Peider eli iisalmelainen sarjakuvataiteilija Petteri Tikkanen on Oulun Sarjakuvafestivaalien vuoden festivaalitaiteilija. Kuva: Atelieri O. Haapala.

Lue myös

Lue lisää aiheesta