Siirry suoraan sisältöön

Baanaverkosto laajenee: Hollihaan-Kallisensuoran pyöräbaana sai 1,5 miljoonaa valtionavustusta

4.2.2022

Oulun pyöräbaanaverkosto laajenee. Kesällä aloitetaan Hollihaan puiston ja Kallisensuoran välisen pyöräbaanan rakentaminen. Valtio eli Traficom myönsi tätä pyörätietä varten noin 1,5 miljoonaa euroa.

Kävelyn ja pyöräilyn investointiohjelmassa on myönnetty jälleen valtionavustusta Oulun baanaverkon rakentamiseen. Kesän 2022 aikana rakennettava niin kutsuttu Kembaanan 1-vaihe on saanut Traficomin myöntämää avustusta 1,47 miljoonaa euroa.

Kyseessä on jo neljäs Oulun baana, jonka rakentamiseen on saatu valtion rahaa. Kembaanan on määrä jatkua Lentokentäntielle asti.

Aiemmin Traficom on myöntänyt valtionavustusta Linnanmaan baanan, Mäntylän baanan ja Maikkulan baanan rakentamiseen. Yhteenlaskettuna Oulun baanaverkon rakentamiseen on saatu jo lähes neljä miljoonaa euroa valtionavustuksia.

Kembaanan 1-vaiheessa perusparannetaan vanhaa pyörätietä baana-tasoiseksi yhteensä 2,9 kilometrin matkalla välillä Hollihaan puisto – Kallisensuora. Myöhemmin rakennettava Kembaanan 2-vaihe jatkaa baanatasoista reittiä aina Lentokentäntielle asti.

 Yhteensä tukea myönnettiin 63 hankkeelle 43 kuntaan eri puolille Suomea.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Aiemmin Traficom on myöntänyt valtionavustusta muun muassa Mäntylään kulkevan pyöräbaanan rakentamiseen. Kuva: arkisto

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta