Siirry suoraan sisältöön

Autopeleistään tunnettu oululainen Fingersoft toi markkinoille uuden karting-online-pelin

6.5.2021

Hill Climb Racing -mäkiautopeleistään tunnettu oululainen Fingersoft on julkaissut uuden mobiilipelin. Boom Karts on nopeatahtinen karting-peli, jossa kisataan toisia pelaajia vastaan. Kehitysprojektissa yhteistyökumppanina on toiminut jyväskyläläinen Zaibatsu Interactive.

Uudessa Boom Karts -pelissä nopeus on valttia: kilpailijan tehtävänä on päihittää vastustajat paitsi ajamalla, myös radalta löytyvien vempainten avulla. Online-moninpelissä voi kisata kavereita ja muita pelaajia vastaan. Pelin edetessä pelaaja voi päivittää, muokata ja varustella ajoneuvoja ja pelihahmoaan matkan varrella ansaitsemillaan esineillä.

“Lähdimme kehittämään peliä, jolla olisi potentiaalia yltää luokkansa parhaaksi. Halusimme tehdä hauskan karting-pelin, jossa ajaminen on keskiössä ja ajamaan pääsee mahdollisimman nopeasti pelin käynnistämisen jälkeen”, Fingersoftin tuottaja Daniel Fischer kertoo.

”Boom Kartsissa pelihahmoja voi kustomoida itse ja jokaisella autolla on hieman erilainen ajotuntuma,” kertoo Fischer.

Peliosaamista koko maassa

”Zaibatsun ja Fingersoftin välinen yhteistyö on ollut avointa ja tasavertaista, koska molemmat tietävät, että siten päästään parhaaseen lopputulokseen. Olemme myös liikkeellä hyvin odotuksin: vaikka viime vuonna julkistettu Rambo: Last Click on sekin media-arvoltaan merkittävä tuotanto, niin Boom Kartsin kanssa tähdätään pelaajamäärissä vielä korkeammalle”, kertoo Zaibatsu Interactiven toimitusjohtaja Jussi Ultima.

”Suomen pelialasta puhuttaessa keskitytään usein sijoittajarahalla pyöriviin, pääkaupunkiseudulla vaikuttaviin yrityksiin. Tämä yhteistyö on hyvä muistutus siitä, että meillä on huipputason pelikehitysosaamista koko maassa”, Ultima lisää.

Fingersoft on vuonna 2012 perustettu oululainen pelinkehittäjä ja -julkaisija, jonka ydintoimintaa ovat  suuren yleisön mobiilipelit. Yritys on tunnettu mobiilipelihiteistään Hill Climb Racing ja Hill Climb Racing 2, joilla on maailmanlaajuisesti yli 1,5 miljardia latausta.

Zaibatsu Interactive on vuonna 2014 perustettu jyväskyläinen pelikehitysstudio, joka on tuottanut aikaisemmin muun muassa Pikku Kakkosen lastenpelin Möllit sekä yhdessä Lionsgate Gamesin ja Quicksaven kanssa Rambo: Last Click -pelin.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Fingersoftin Boom Karts -peli on jälleen osoitus, että peliala on voimissaan muuallakin kuin Etelä-Suomessa. Kuva: Fingersoft

Liittyvät sisällöt

Lue myös