Siirry suoraan sisältöön

Asuntomessualue Oulussa 2025 edistyy – alueen rakentaminen aloitetaan nyt puuston poistamisella

20.4.2023

Vaakunanrannan asuntomessualueen viher- ja katualueiden rakentaminen jatkuu puuston poistamisella. Rakentamisalueella kaadetaan puita kuluvalla viikolla Tuirassa Tervaporvarintien varrella sekä Hietasaaren puolella käynnissä olevalta rakennusalueelta. Kaadetut puut poistetaan alueelta huhtikuun aikana.

Vuoden 2025 asuntomessualueella on päästy jo puunkaatamisvaiheeseen.

”Aluetta aletaan rakentamaan useasta paikasta yhtä aikaa mistä johtuen puusto poistetaan samalla kertaa koko rakentamisalueelta. Katujen varsilla ja muilla julkisilla alueilla säilytetään kaikki puut, jotka eivät vahingoitu ja voidaan jättää rakennettavalle alueelle”, kertoo messuhankkeen tekninen asiantuntija Pertti Wirkkala.

Puita kaadetaan nyt vain välttämättömiltä osin alueilta, jotka jäävät katujen tai tonttien rakentamisen alle. Töistä aiheutuu haittaa Tuirassa Tervaporvarintien sekä Hietasaarentien jalankulku- ja pyöräilyliikenteelle. Alueella on töiden ajan kiertotieopastus ja tarvittavilta osin liikenteenohjaus.

Alueen rakentaminen kestää useamman vuoden ja asuntomessualue valmistuu vuoden 2025 heinäkuussa alkaville messuille.

Hietasaaren alueella infrarakentaminen on aloitettu jo syksyllä 2022.

Puita kaadetaan Tuirassa Tervaporvarintien varrelta. Alueella on töiden ajan kiertotieopastus.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Hietasaaren alueella infrarakentaminen on aloitettu jo syksyllä 2022 ja nyt on vuorossa puiden kaataminen.

Lue myös

Lue lisää aiheesta