Siirry suoraan sisältöön

Asumisneuvontaa kehitetään Oulussa – asumisen pulmatilanteisiin etsitään ratkaisuja

23.11.2022

Oulun kaupunki alkaa tarjota asukkailleen matalan kynnyksen tehostettua asumisneuvontaa. Palvelun käynnistämistä valmistellaan kahden uuden asumisneuvojan toimesta marras-joulukuussa, ja palvelu tulee saataville viimeistään vuodenvaihteessa.

Asumisneuvojiin voi ja kannattaa ottaa yhteyttä kaikenlaisissa asumiseen liittyvissä pulmatilanteissa ja haasteissa. Näitä voivat olla esimerkiksi asumiseen liittyvien palvelujen tarjonta, toimeentuloon liittyvät ja asumiseen vaikuttavat seikat tai syystä tai toisesta syntynyt tarve naapuruussovittelulle.

Asumisneuvojat auttavat kaupunkilaisia asumismuodosta riippumatta, olipa kyseessä sitten vuokrakoti, omistusasunto, kimppakämppä tai jokin muu muoto.

Asumisneuvoja ohjaa, vinkkaa, seuraa ja selvittää tilanteen ratkaisuun asti. Siihen hyvän alustan luovat asumisneuvojien aktiivinen ote ja vahvat verkostot moneen suuntaan, kuten pankkeihin ja asuntojen vuokraajatahoihin.

Yhteyttä matalalla kynnyksellä

Asumisneuvojiin kannattaa ottaa yhteyttä hyvin matalalla kynnyksellä, pientenkin asioiden mietityttäessä. Asumiseen liittyviä haasteita tai kysymyksiä voi syntyä kenelle tahansa, eikä niiden kanssa tarvitse jäädä yksin. Asumisneuvojan ja asiakkaan suhde on aina luottamuksellinen.

Asumisneuvojat tulevat jalkautumaan muun muassa yleisötapahtumiin, ja tapaamiset tullaan toteuttamaan asiakaslähtöisesti, tarvittaessa myös asiakkaan kodissa. Palvelua ja asumisneuvojien toimenkuvaa tullaan kehittämään ilmenevän tarpeen mukaan.

Lisätiedot ja neuvonnan yhteystiedot tulevat palvelun käynnistyttyä, eli viimeistään vuodenvaihteessa, löytymään osoitteesta ouka.fi/asumisneuvonta.

 

 

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Asumisneuvojat auttavat kaupunkilaisia asumismuodosta riippumatta, olipa kyseessä sitten vuokrakoti, omistusasunto, kimppakämppä tai jokin muu muoto.

Lue myös

Lue lisää aiheesta